Skip to main content

Έφτασε Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ - Αναλυτικά το πρόγραμμά της

Η Γερμανίδα καγκελάριος έφθασε λίγο πριν τις 5.30 στο Ελ. Βενιζέλος. «Αστακός» η ελληνική πρωτεύουσα με 2.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.

Στην Αθήνα έφτασε προ ολίγου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 18.10 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις

Μετά τη συνάντησή τους, προκειται να ακολουθήσει δείπνο στον Πειραιά. Συγκεκριμένα στις 20.00 ο Αλέξης Τσίπρας, θα παραθέσει δείπνο προς τιμή της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο εστιατόριο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», το οποίο βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα και τα νότια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δείπνο θα είναι για 10 άτομα, ενώ ζητήθηκε μετά τις 17.00 να μην υπάρχουν άλλοι πελάτες στο μαγαζί, ενώ αναμένεται να ισχύσουν και αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ την Παρασκευή

Στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αργότερα η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές.

Στις 14.00 θα έχει συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία.

Η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.

Φρούριο η Αθήνα

Στο μεταξύ, φρούριο θυμίζει η πρωτεύουσα με 2.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νωρίτερα ελέγχους σε όλα τα σημεία, όπου πρόκειται να επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος (δείτε περισσότερα εδώ).