Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ακόμα μία πολυεθνική εταιρεία call center

Ποια γερμανική πολυεθνική μίσθωσε γραφεία στην πόλη και αναζητά προσωπικό - Πόλος έλξης η Θεσσαλονίκη για τις εταιρείες με call centers

Στην πλέον ελκυστική πόλη για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που αναλαμβάνουν υπηρεσίες outsourcing, με αιχμή του δόρατος τα call centers, εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη, καθώς ολοένα και περισσότεες επιχειρήσεις του κλάδου αναζητούν μεγάλους γραφειακούς χώρους για να στεγάσουν τους εργαζόμενους τους.

Αυτό το διάστημα στη Θεσσαλονίκη κάνει την είσοδο της η γερμανική πολυεθνική του κλάδου tricontes360. Η ελληνική θυγατρική tricontes360 Hellas που έχει συσταθεί στη Θεσσαλονίκη και έχει μισθώσει σύγχρονους γραφειακούς χώρους, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο «Porto Center», στην οδό 26ης Οκτωβρίου, ήδη βρίσκεται στην αναζήτηση στελεχών.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε σχετική αγγελία της εταιρείας «η tricontes360 Hellas αναζητά συνεργάτες για τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών στα γερμανικά».

H tricontes360 εδρεύει στην Κολωνία και δραστηριοποιείται σε 18 διαφορετικές τοποθεσίες σε Γερμανία και Ισπανία, ενώ λειτουργεί και ένα διεθνές hub στο Κόσοβο. Απασχολεί περισσότερους από 2.600 εργαζομένους ενώ CEO και founding partner είναι ο Klaus Gumpp, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, και υπεύθυνος Κεντρικής Ευρώπης για την Teleperformance.

Η γαλλική Teleperformance, που θεωρείται ο leader του κλάδου, διαθέτει εγκαταστάσεις σε Αθήνα (Μοσχάτο, Καλλιθέα, Πειραιά), Κρήτη και Θεσσαλονίκη, στην οποία επεκτάθηκε πρόσφατα όπως είχε γράψει η Voria.gr.

Μεταξύ των μεγάλων ανταγωνιστών της Teleperformance διεθνώς είναι ο αμερικανικός όμιλος Sitel, ο οποίος φέτος πραγματοποίησε την πρώτη του σημαντική επένδυση στην Ελλάδα, δημιουργώντας πανευρωπαϊκό πολυγλωσσικό κέντρο υποστήριξης στην Αθήνα. Το κέντρο, το οποίο ήδη λειτουργεί, στελεχώνεται διαρκώς με στόχο να καλύψει 1.000 θέσεις εργασίας για την παροχή υπηρεσιών σε διεθνείς επιχειρήσεις-πελάτες της Sitel.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι δύο πολυεθνικοί όμιλοι σχεδιάζουν να υλοποιήσουν παρόμοιες επενδύσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε Αμερική και Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Αγγλία, οι υπηρεσίες των εταιρειών call center είναι τόσο διαδεδομένες, που το 80% των επιχειρήσεων έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μια φορά μία από αυτές.

Γιατί επιλέγουν την Ελλάδα

Για τη φιλική πολιτική ενισχύσεων σε τέτοιου είδους επενδύσεις. Ο πρόσφατος νόμος 4605/2019 εισήγαγε σημαντικά κίνητρα και ενισχύσεις για τη δημιουργία μονάδων παροχής κοινών υπηρεσιών (Business Services Centres, Shared Services centres) από ξένους ομίλους στη χώρα μας, γεγονός που έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των εταιρειών του συγκεκριμένου χώρου.

Για το ανταγωνιστικό κόστος εργασίας.

Για το προσωπικό στην Ελλάδα, που διαθέτει καλό background σπουδών.

Τέλος, η καλοκαιρία σε συνδυασμό με τη δημοφιλία της χώρας ως τουριστικού προορισμού, προσελκύουν υποψήφιους εργαζόμενους από όλη την Ευρώπη, κυρίως νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν διστάζουν να μείνουν στην Ελλάδα.