Skip to main content

Έφτασε στη Βρετανία η παραλλαγή Όμικρον - Ανιχνεύθηκαν δύο κρούσματα

Δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού ανιχνεύθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο - Στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα τέσσερις ακόμα χώρες της Αφρικής

Τα δύο πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού ανιχνεύθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα διεξαχθούν στοχευμένα διαγνωστικά τεστ στις δύο περιοχές όπου εντοπίστηκε η παραλλαγή, δηλαδή στο Τσέλμσφορντ και στο Νότιγχαμ.

Οι δύο φορείς, που κατά τον υπουργό «συνδέονται», είναι σε απομόνωση κατ' οίκον μαζί με τους συγκατοίκους τους, όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Τζάβιντ ανακοίνωσε επίσης ότι από τα ξημερώματα της Κυριακής ακόμα τέσσερις αφρικανικές χώρες θα προστεθούν στη βρετανική κόκκινη ταξιδιωτική λίστα: η Ανγκόλα, η Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και η Ζάμπια. Ακολουθούν τις έξι χώρες της νότιας άκρης της αφρικανικής ηπείρου.

Ο Βρετανός υπουργός είπε ότι ενημερώθηκε αργά τη νύχτα της Παρασκευής για τα δυο κρούσματα της παραλλαγής από την Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας ΗΒ, ενώ επανέλαβε την κυβερνητική προειδοποίηση ότι αν κριθεί αναγκαίο θα ληφθούν περιοριστικά μέτρα.

«Πρόκειται για μια πραγματική υπενθύμιση ότι αυτή η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος», είπε ο κ. Τζάβιντ καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν για τις δόσεις του εμβολίου που τους αναλογούν.