Skip to main content

Στην Ελλάδα ο Γιάννης Λαγός - Οδηγείται στις φυλακές Δομοκού

Η άφιξη του Γιάννη Λαγού έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η πτήση από τις Βρυξέλλες προσγειώθηκε γύρω στις 15:20.

Απευθείας στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο Γιάννης Λαγός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο εφετείο.

Ο εισαγγελέας ενημέρωσε τον καταδικασθέντα της Χρυσής Αυγής ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί καθώς την απόφαση αυτή λαμβάνει η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής.

Κατά την έξοδό του δύο - τρία άτομα του φώναζαν «Γιαννάρα γερά» ενώ δύο άτομα από το απέναντι πεζοδρόμιο φώναζαν «ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί».

Ο ευρωβουλευτής που εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές μετά από ένταλμα της Ελλάδας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο οποίος του έπεδωσε φυλακτήριο ώστε να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή του.

Παρών ήταν και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.

Η μεταγωγή του Γ. Λαγού έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη.

Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

Να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ζήτησε ο Γ. Λαγός

Με αίτημα να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός που οδηγήθηκε στο Εφετείο στις 4 το απόγευμα.

Το άλλοτε ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής συνοδεία αστυνομικής δύναμης ήρθε απευθείας από το αεροδρόμιο στο Εφετείο όπου τον ανέμεναν οι συνήγοροι του Κώστας Πλεύρης και Γιάννης Ζωγράφος.

Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους, ο εντολέας τους έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή. Το ίδιο αίτημα, όπως είπαν, θα θέσουν και στον Εισαγγελέα ώστε να διατάξει εκείνος την κράτηση του στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

 

ς.