Skip to main content

Τσίπρας από ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη δεύτερο σπίτι μου (φωτο+vid)

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τη διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης - Ποιοι υπουργοί τον συνοδεύουν - Όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης

Λίγο μετά τις 10:00 έφτασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από πλήθος υπουργών και άλλων αξιωματούχων, προκειμένου να εγκαινιάσει την 82η διοργάνωση.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν θερμό εναγκαλισμό.

Κατά την είσοδό του στην αίθουσα όπου συναντάται με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε τις πρώτες του κουβέντες με τον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΘ. «Η Θεσσαλονίκη είναι σαν δεύτερο γραφείο μου, σαν δεύτερο σπίτι. Όταν ανεβαίνω εδώ δεν έχω την αίσθηση ότι πραγματοποιώ επίσκεψη, πλέον ξέρω και γνωρίζω την πόλη», είπε ο πρωθυπουργός και ο κ. Τζήκας απάντησε αστειευόμενος πως «θα το κάνουμε και πρώτο (σ.σ. γραφείο)», προκαλώντας γέλια στην αίθουσα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολύ ωραία» τα κινεζικά φαναράκια, που έχουν κυριολεκτικά πλημμυρίσει τις εγκαταστάσεις της Έκθεσης, αλλά και όλη την πόλη, καθώς, υπενθυμίζεται, ότι η Κίνα είναι τιμώμενη χώρα στο εφετινό πολυγεγονός.

Μόλις η συνάντηση ολοκληρώθηκε, η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO τίμησε τον κ. Τσίπρα, δωρίζοντάς του ένα χαρακτικό έργο που απεικονίζει την πρώτη ΔΕΘ το μακρινό 1926, ώστε να κοσμήσει το γραφείο του στο ΥΜΑΘ.

Στη συνάντηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός, Αλ. Χαρίτσης, ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μ. Κόλλια Τσαρουχά και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σ. Φάμελλος.

Η κυκλοφορία περιμετρικά των εγκαταστάσεων ΔΕΘ διεξάγεται κανονικά και δεν διεκόπη, παρά μόνο για λίγα λεπτά κατά την άφιξη του πρωθυπουργού. Η παρουσία της αστυνομίας είναι αρκετά διακριτική.

Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε Περίπτερα της Έκθεσης. Στις 11:30 θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου της Κίνας, Τιμώμενης Χώρας.

Στις 20:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στους Παραγωγικούς Φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.