Skip to main content

Έφτασε το φυσικό αέριο σε Επανομή και Νέα Μηχανιώνα

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων άναψε συμβολικά η φλόγα φυσικού αερίου, ενώ πραγματοποιήθηκε και η ενεργοποίηση των πρώτων οικιακών καταναλωτών.

Με μία τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Επανομής από τον Δήμο Θερμαϊκού, σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, η τροφοδότηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου δύο νέων περιοχών του Δήμου, της Ν. Μηχανιώνας και της Επανομής.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γ. Μαυρομάτης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Β. Μπούρας και ο Γενικός Διευθυντής της, κ. Λ. Μπακούρας, ενώ παρευρέθηκαν o Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σ. Φάμελλος, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, κ. Α. Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Γ. Καραγιάννης και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., κ.κ. Δ. Μάρδας και Θ. Καράογλου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων άναψε συμβολικά η φλόγα φυσικού αερίου, ενώ πραγματοποιήθηκε και η ενεργοποίηση των πρώτων οικιακών καταναλωτών και του πρώτου δημοτικού κτιρίου, του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Μηχανιώνας.

Εκπροσωπώντας την εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ο Πρόεδρος Δ.Σ., κ. Μπούρας και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μπακούρας, αναφέρθηκαν στις αρχές που διέπουν τη λειτουργία της, τις μεγάλες και ουσιαστικές επενδύσεις που πραγματοποιεί, αλλά και στον προγραμματισμό για τροφοδότηση νέων περιοχών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εκτός των αστικών κέντρων και οι κωμοπόλεις.

Ο κ. Μπακούρας δε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία τους, επισημαίνοντας ότι η συλλογική προσπάθεια αποβαίνει πάντα αποτελεσματική και προς όφελος του πολίτη.

Με τη σειρά τους, όλοι οι επίσημοι παρευρισκόμενοι, κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεών τους, αναφέρθηκαν στα οφέλη του φυσικού αερίου, ενός «αναπτυξιακού και κοινωνικού αγαθού» σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα, αλλά και στη σημασία τροφοδότησης με φυσικό αέριο όλης της περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή χαρακτήρισε, τέλος, τη μέρα για τους δύο οικισμούς, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την ηγεσία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και το προσωπικό της για την εξαιρετικά αποτελεσματική συνεργασία, που οδήγησε στη σύνδεση των δύο νέων περιοχών του Δήμου με το φυσικό αέριο, νωρίτερα από το αρχικό προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα. Δεσμεύτηκε δε, ότι «σύντομα όλα τα δημοτικά κτίρια θα προχωρήσουν στη μετατροπή της εσωτερικής τους εγκατάστασης, προκειμένου να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων της σαφώς οικονομικότερης και περιβαλλοντικά φιλικότερης αυτής πηγής ενέργειας».