Skip to main content

Video: Η άφιξη του πλοίου στη Σμύρνη - «Εμπορική και τουριστική συνεργασία με Θεσσαλονίκη»

Στη Σμύρνη έδεσε για πρώτη φορά το πλοίο «Smyrna di Levante» που αναχώρησε χθες το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Στο λιμάνι της Σμύρνης έδεσε το πλοίο «Smyrna di Levante» που έλυσε κάβους χθες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για το παρθενικό ταξίδι του, διάρκειας άνω των 13 ωρών, μεταξύ των δύο πόλεων.

Ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας Levante Ferries στην Τουρκία, Σεράπ Μπισέρ, εξέφρασε στα τουρκικά ΜΜΕ την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το πρώτο ταξίδι.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κύρια δραστηριότητα του πλοίου είναι η εμπορική. «Στόχος είναι η μετάβαση από τις χερσαίες στις θαλάσσιες μεταφορές, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και να συντομεύσει τους χρόνους αναμονής στις συνοριακές πύλες».

Διαβάστε ακόμη: Τουρκικό υπουργείο Μεταφορών: Νέα πύλη προς την Ευρώπη η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, επισήμανε ότι η φράση «Γραμμή Φιλίας», που αναγράφεται στο πλοίο στα ελληνικά και τα τουρκικά, δείχνει, εκτός από την εμπορική, τη δυνατότητα του πλοίου να βοηθήσει και την τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο πολέων. Ο κ. Μπισέρ υπογράμμισε ότι τα ταξίδια θα συνεχιστούν το καλοκαίρι και τον χειμώνα, ενώ και ένα δεύτερο πλοίο θα είναι στην ατζέντα ανάλογα με τη ζήτηση. «Πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουμε με πληρότητα 80% τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες».

Ο καπετάνιος του πλοίου Χρήστος Μωραΐτης υπογράμμισε στα τουρκικά ΜΜΕ από την πλευρά ότι ήρθε για πρώτη φορά στη Σμύρνη και ότι το ταξίδι ήταν άνετο.

Ένας από τους επιβάτες του πλοίου, ο Μεχμέτ Μπερμπέρογλου, σημείωσε ότι ζει στην Κωνσταντινούπολη, έφτασε με τη γυναίκα του στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες ημέρες μέσω ξηράς και ήθελε να επιστρέψει με το πλοίο όταν έμαθε για τη νέα γραμμή. «Το πλοίο είναι υπέροχο. Δεν είχα ποτέ μια ανάλογη εμπειρία», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει το ταξίδι Θεσσαλονίκη - Σμύρνη με το πλοίο Smyrna di Levante

Σημειώνεται ότι το πλοίο θα αναχωρεί στις 19:00 και θα φθάνει στη Σμύρνη 14 ώρες μετά, δηλαδή τις 09:00 της επόμενης ημέρας και αντίστροφα από την τουρκική πόλη. Τα δρομολόγια έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Θεσσαλονίκη - Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και Σμύρνη - Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την άφιξή του στη Σμύρνη: