Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
x

ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Έξι απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις αναμένεται να αφιχθούν από τη Βρετανία στο Ελ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία στις 00:25.

Άνοιξαν από χθες τα σύνορα Ελλάδας-Βρετανίας, με τα ελληνικά αεροδρομία να δέχονται πλέον επιβάτες, στο πλαίσιο άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σειρά είχε σήμερα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο υποδέχθηκε, μετά από μήνες, τους πρώτους επιβάτες από τη Βρετανία, με την επανεκκίνηση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έξι απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις αναμένεται να αφιχθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία στις 00:25. Ήδη έχουν αφιχθεί οι δυο πρώτες πτήσεις, (σύνολο επιβατών 320), η πρώτη στις 11:20 με την αεροπορική εταιρεία Easyjet, η δεύτερη στις 12:50 με την Wizzair, και αναμένονται στις 17:40 και στις 19:00 από την British Airways και στις 17:50 και 22:10 από την Aegean Airlines. Στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας σήμερα αναμένονται 18 πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται, ότι οι επιβάτες που φτάνουν από τη Βρετανία στην Ελλάδα υπόκεινται σε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συμπλήρωση της φόρμας PLF.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απουελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και είναι ιδιαίτερης σημασίας για την πορεία της φετινής σεζόν.

Η σημασία της βρετανικής αγοράς για την Ελλάδα αποτυπώνεται στις εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες για το 2019 σημείωσαν άνοδο κατά 32,4% και διαμορφώθηκαν στα 2,56 δισ. ευρώ, με την ταξιδιωτική κίνηση από τη Βρετανία να καταγράφει αύξηση κατά 18,9% και να διαμορφώνεται στους 3,5 εκατ. ταξιδιώτες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ