Skip to main content

Έφθασαν στην Αυστρία οι πρώτες 10.000 δόσεις του εμβολίου

Μετά την άφιξη των εμβολίων στη χώρα έγινε και η διανομή τους στις φαρμακευτικές αποθήκες εταιρείας - «Ένα φιαλίδιο αρκεί για πέντε εμβολιασμούς».

Με ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό-ψυγείο, συνοδευόμενο από αστυνομικά οχήματα, έφθασαν το πρωί του Σαββάτου, στις 5.35 τοπική ώρα, με ασφάλεια στη Βιέννη, οι πρώτες 10.000 δόσεις του εμβολίου της Biontech/Pfizer, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών.

Η μεταφορά του πολύτιμου φορτίου είχε ξεκινήσει στο Πουρς του Βελγίου, και στις 2.00 τα ξημερώματα μονάδες των ομόσπονδων αρχών κυκλοφορίας Βιέννης και 'Ανω Αυστρίας το παρέλαβαν στο συνοριακό σταθμό Σούμπεν της επαρχίας Σέρντινγκ στα γερμανο-αυστριακά σύνορα.

Η παράδοση έγινε στη συνέχεια στις φαρμακευτικές αποθήκες της Herba Chemosan στο Σίμερινγκ, τον ενδέκατο τομέα της Βιέννης, όπου και αποθηκεύονται σε θερμοκρασία -74 βαθμών Κελσίου και από όπου θα διανεμηθούν κατόπιν σε ολόκληρη την Αυστρία.

Τις αποθήκες επισκέφθηκαν μετά το μεσημέρι εκπρόσωποι της πολιτικής, η υπουργός 'Αμυνας Κλαούντια Τάνερ και οι κυβερνήτες των ομόσπονδων κρατιδίων της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ και Κάτω Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Herba Chemosan Αντρέας Βίντισαουερ, μόνο η πρώτη παρτίδα των εμβολίων αποθηκεύεται εξ ολοκλήρου στο Σίμερινγκ, όλες οι άλλες θα παραδοθούν σε συνολικά 17 υποκαταστήματα σε όλη την Αυστρία.

Ένα φιαλίδιο για πέντε εμβολιασμούς

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα φιαλίδιο αρκεί για πέντε εμβολιασμούς, ενώ οι γιατροί, θα παραλαμβάνουν σετ με σύριγγες μαζί με το εμβόλιο, το οποίο, φθάνοντας στον τελικό χρήστη, δεν θα έχει πλέον την τόσο χαμηλή θερμοκρασία όσο στην αποθήκη, αλλά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ συν δύο και οκτώ βαθμούς Κελσίου.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί, παρουσία του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και μελών της κυβέρνησης, θα γίνουν αύριο το πρωί στις 9.00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας) στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης σε πέντε εθελοντές, ηλικίας άνω των 80 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στο νοσοκομείο αναφοράς Covid-19, στο Φαβορίτεν, στον δέκατο τομέα της Βιέννης, θα ακολουθήσει το μεσημέρι ο επόμενος εμβολιασμός, ο οποίος. σύμφωνα με τον κυβερνήτη και δήμαρχο της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ, θα γίνει στον Κρίστοφ Βένις, τον διευθυντή του εκεί τμήματος λοιμώξεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ