Skip to main content

Ευθεία επίθεση Καμμένου κατά του εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι ο εκκαθαριστής σκόπιμα απέκλεισε τους Νοτιοαφρικανούς επενδυτές για να μην λειτουργήσει η εταιρεία.

Ευθεία επίθεση κατά του εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ έκανε από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας μάλιστα τον εκκαθαριστή ότι «λειτουργεί ως εργαλείο των Γερμανών για να κλείσει την εταιρεία και να απολυθούν οι εργαζόμενοι».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι ο εκκαθαριστής σκόπιμα απέκλεισε τους Νοτιοαφρικανούς επενδυτές, οι οποίοι δεσμεύονται για τη διατήρηση όλων των εργαζομένων, για την άμεση λειτουργία της εταιρείας και για την καταβολή μεγάλου τιμήματος.

«Το κάνει επίτηδες. Αργεί να κάνει διαπραγμάτευση όπως υποχρεούται μετά τον διαγωνισμό, διότι λειτουργεί εις όφελος των Γερμανών που δεν θέλουν να λειτουργεί η ΕΛΒΟ», υποστήριξε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να λειτουργήσει η ΕΛΒΟ», λέγοντας μάλιστα ότι αυτό είναι «εθνική ανάγκη».

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Καμμένου:

«Περίμενα ότι θα βγάλετε μια είδηση προχθές(σσ στη συνέντευξη Τύπου), αλλά δεν τη βρήκατε. Θα σας την πω λοιπόν τώρα. Ξέρετε ότι κάναμε ένα σταντ για την ΕΛΒΟ στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είχε το θράσος να εμφανιστεί εκεί ο εκκαθαριστής. Ο εκκαθαριστής της ΕΛΒΟ είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη μη λειτουργία της εταιρείας. Λειτουργεί ως εργαλείο των Γερμανών για να κλείσει την εταιρεία, να μην δουλέψουν οι εργαζόμενοι, να απολυθούν οι εργαζόμενοι και σαμποτάρει οποιαδήποτε προσπάθεια λειτουργίας της εταιρείας. Σας το λέω ευθέως, τον κρίνω ευθέως και θεωρώ ότι πρέπει άμεσα είτε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη για αυτή του τη συμπεριφορά είτε να αποπεμφθεί με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί από το μέτωπο. Για την ΕΛΒΟ δόθηκε προσφορά από την εταιρεία Paramount της Νοτίου Αφρικής, μαζί με μία προσφορά - μαϊμού που δόθηκε από τους Γερμανούς. Ο κύριος εκκαθαριστής απέκλεισε τους Νοτιοαφρικανούς οι οποίοι δεσμεύονται για τη διατήρηση όλων των εργαζομένων, για την άμεση λειτουργία της εταιρείας και για την καταβολή μεγάλου τιμήματος. Το κάνει επίτηδες. Αργεί να κάνει διαπραγμάτευση όπως υποχρεούται μετά τον διαγωνισμό, διότι λειτουργεί εις όφελος των Γερμανών που δεν θέλουν να λειτουργεί η ΕΛΒΟ. Όπως και στο παρελθόν, την ΕΛΒΟ την έγδυσαν δια της ιδιωτικοποιήσεως και τώρα προσπαθούν να μην λειτουργήσει.

Σε αντίθεση με τα δικά τους σχέδια, θέλω να σας πω ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να λειτουργήσει η ΕΛΒΟ. Και ο κύριος Σπίρτζης έχει ένα τεράστιο έργο για τα νέα λεωφορεία να δοθούν στην ΕΛΒΟ. Και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει πάρα πολλές δουλειές για την ΕΛΒΟ και μπορεί αύριο να ξεκινήσει να δουλεύει. Και με τους εργαζόμενους είμαστε σε συνεννόηση και αντιλαμβάνομαι και αυτόν τον πόνο αλλά και την υπομονή που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Ζητώ και από τα μέσα ενημέρωσης να διερευνήσετε τον ρόλο του εκκαθαριστή, εν ανάγκη να παρέμβει και η Δικαιοσύνη και να μπορέσουμε να οδηγηθούμε άμεσα στη λειτουργία της ΕΛΒΟ με οποιονδήποτε τρόπο. Η ΕΛΒΟ πρέπει να λειτουργήσει τώρα. Είναι εθνική ανάγκη να λειτουργήσει η ΕΛΒΟ».