Skip to main content

Ευθυμίου: Άμεση διόρθωση του νέου χωροταξικού στη δυτική Θεσσαλονίκη

«Ως υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. θα εργαστώ στην εξεύρεση μίας λύσης στο μείζον αυτό θέμα» τονίζει η κα Ευθυμίου.

Σε σχέση με το αίτημα των 320 μεγάλων επιχειρήσεων με έδρα τη δυτική πλευρά της πόλης για την άμεση διόρθωση της ΚΥΑ – ΦΕΚ, για τις καταστροφικές διατάξεις του χωροταξικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η Άννα Ευθυμίου, υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα πρέπει η Πολιτεία να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος της βίαιης μετεγκατάστασης χαμηλής και μέσης όχλησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τo γεγονός αυτό αφορά 320 επιχειρήσεις με 15.000 εργαζόμενους και στο οποίο συμφωνούν πέντε Δήμαρχοι των 400.000 κατοίκων, η Π.Ε.Δ. με 38 Δήμους και τέσσερις  οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη.

Σε σχετική ενημέρωση που μου έχει γίνει προκύπτει ότι χωρίς να δημιουργούνται περιβαλλοντικές επιπτώσεις και με σεβασμό στο περιβάλλον, θα πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική ΚΥΑ του ΥΠΕΝ υπό το πρίσμα των αιτημάτων των 320 επιχειρήσεων και φορέων. Αυτό θα συνδράμει, όπως εμπεριστατωμένα αναφέρουν οι αιτούντες, στην αύξηση του ΑΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας. Ως μάχιμη δικηγόρος και ως διατελέσασα δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τα εργασιακά θέματα άπτονται ιδιαίτερα του ενδιαφέροντός μου.

Ως υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. θα εργαστώ στην εξεύρεση μίας λύσης στο μείζον αυτό θέμα, που αφενός θα προστατεύει το περιβάλλον και αφετέρου θα αντιμετωπίζει τα δίκαια αιτήματα των ενδιαφερομένων».