Τρίτη 11 Μαΐου 2021
x

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΕΠΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η βουλευτής της ΝΔ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη λειτουργίας δεύτερου ΚΕΠΑ στην περιοχή της Τούμπας, όπως προτείνεται από τους αρμοδίους.

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με τη λήψη μέριμνας ομάδες ιατρών που δεν συμπεριλαμβάνονταν στα οικονομικά μέτρα στήριξης και για τη λειτουργία δεύτερου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στη Θεσσαλονίκη.

Παραθέτοντας στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η βουλευτής αναφέρει ότι υπάρχουν ορισμένοι ιατροί που οι ΚΑΔ τους δεν συμπεριλαμβάνονταν στους επωφελούμενους από τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, εφόσον είναι μέλη εταιριών και πληρώνονται με ποσοστά.

Επίσης, σημειώνει ότι από τα ευνοϊκά μέτρα στήριξης εξαιρέθηκαν και όσοι ιατροί βρίσκονται σε αναμονή για να λάβουν ειδικότητα, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με οικονομικές δυσχέρειες, καθώς δεν πρόλαβαν ούτε ιατρείο να ανοίξουν, ούτε να εκδώσουν μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών. 

Η Άννα Ευθυμίου κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη λειτουργίας δεύτερου ΚΕΠΑ στην περιοχή της Τούμπας, όπως προτείνεται από τους αρμοδίους, στο πλαίσιο αναβάθμισης των δομών και υπηρεσιών Υγείας, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα και οι κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, αλλά και να αποσυμφορηθεί το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ που εδρεύει στην περιοχή της Πύλης Αξιού. 

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η Άννα Ευθυμίου θέτει στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών τα εξής ερωτήματα:

Αν στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι να συμπεριλάβουν τόσο στο έκτακτο βοήθημα, όσο και στην αποζημίωση ειδικού σκοπού τους ιατρούς που δεν επωφελήθηκαν των έκτακτων αυτών οικονομικών ενισχύσεων, λόγω ιδιαιτεροτήτων του κλάδου.

Αν στις προτεραιότητές τους είναι η λειτουργία δεύτερου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Τούμπας.

«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, γίνομαι δέκτης των ανωτέρω ζητημάτων τόσο από ιατρούς της Περιφέρειάς μου, που ανησυχούν για την οικονομική τους βιωσιμότητα, όσο και από συμπολίτες μου, που επιζητούν ταχύτερη εξυπηρέτηση στον ευαίσθητο τομέα της υγείας που αφορά τη γνωμάτευση για τα ποσοστά αναπηρίας», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ