Skip to main content

Ευθυμίου: Απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για την αγορά της Θεσσαλονίκης

Το πόσο σημαντικό είναι να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ.

Στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που έχει ανοίξει η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Ζορπίδης μετέφερε στη βουλευτή τα αιτήματα και τις προτάσεις του επαγγελματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης προς την Κυβέρνηση, δίνοντας έμφαση στη στήριξη κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της υλοποίησης των προγραμμάτων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και θα παρέχουν οικονομική ρευστότητα στην αγορά, αιτούμενος την άμεση εξειδίκευση των όρων ένταξης σε αυτά καθώς και την άμεση εφαρμογή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. για τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και τις καφετέριες, καθώς, όπως ανέφερε στην Άννα Ευθυμίου, οι ιδιοκτήτες τους αγωνιούν για την επιβίωσή τους και ζητούν μέτρα που θα τους επιτρέπει να καλύπτουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από ευεργετικά μέτρα στήριξης που το εύρος τους θα καθορίζεται ανάλογα με το τζίρο που θα έχουν. 

«Η Κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, αναλόγως των συνθηκών που διαμορφώνονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, προωθώντας μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Είναι σημαντικό να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, για να μπορέσουν να παραμείνουν ανοιχτές και εύρωστες οι επιχειρήσεις την επόμενη μέρα της πανδημίας. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου η οικονομία βασίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για την αγορά της πόλης, ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις, αλλά και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Επειδή βούλησή μου είναι να γίνω κοινωνός των προβλημάτων των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τα επεξεργαστώ και να εισφέρω τις προτάσεις μου για τα ζητήματα αυτά στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων προς υποστήριξη του κυβερνητικού έργου, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.