Skip to main content

Ευθυμίου από Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Μοχλός ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη

Η ακαδημαϊκή έρευνα και η καινοτομία αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη και τους νέους, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημιακού ιδρύματος κ. Αθανάσιο Καΐση και τον αντιπρόεδρο κ. Σταμάτιο Αγγελόπουλο, επισκέφθηκε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με φορείς της πόλης μας, αλλά και του ενδιαφέροντός της για θέματα εκπαίδευσης, καινοτομίας και νεολαίας, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Άννα Ευθυμίου, σύμφωνα με την ενημέρωση, εξήρε το παραγωγικό και αποτελεσματικό έργο του προέδρου και αντιπροέδρου της διοικούσας επιτροπής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και ανέπτυξε τις προτάσεις της αναφορικά με το συνδυασμό της ακαδημαϊκής έρευνας και καινοτομίας στην εξέλιξη της οικονομίας και την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, τόνισε τα εξής: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική η διασύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την καινοτόμο γνώση, καθώς δημιουργούνται ευκαιρίες ανάπτυξης για την οικονομία και την κοινωνία. Η αξιοποίηση των καινοτομιών που προκύπτουν από ακαδημαϊκές έρευνες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην προσέλκυση επενδύσεων και την ίδρυση start-ups επιχειρήσεων, όσο και στη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, που μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο για τη συγκράτηση των νέων επιστημόνων στην πατρίδα μας, αλλά και για την επιστροφή σε αυτήν όσων εργάζονται στο εξωτερικό. Το ΔΙ.ΠΑ.Ε. παράγει ένα πολύ σημαντικό έργο στην κατεύθυνση της εξειδικευμένης καινοτόμου γνώσης και μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό πυλώνα στη διεργασία και προσπάθεια που συντελείται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να καταστεί η Θεσσαλονίκη ένας κόμβος καινοτομίας. Ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ, στο οποίο πιστεύω έντονα και συνδράμω με τοποθετήσεις, θέσεις και προτάσεις διαχρονικά από τότε που ήμουν δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης».

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η βουλευτής ενημερώθηκε για το έργο και τις δράσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου, που λειτουργεί ως πόλος αναφοράς σε θέματα καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας. Στόχος των επιστημονικών αντικειμένων με τα οποία ασχολείται το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι ο συνδυασμός της ψηφιακής τεχνολογίας με τη σύγχρονη οικονομία, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων που προάγουν την καινοτομία και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως π.χ. η εφαρμογή τεχνικών ψηφιακής γεωργίας. Παράλληλα, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, όπως τόνισαν τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημιακού ιδρύματος, επενδύει στην εξωστρέφεια μέσω συνεργασιών αφενός με άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, αφετέρου με παραγωγικούς φορείς διεθνούς εμβέλειας, αποσκοπώντας στην άμεση απορρόφηση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, συνεχίζει η ενημέρωση.

«Η Άννα Ευθυμίου άκουσε με πολύ ενδιαφέρον όσα της ανέφεραν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου και τόνισε από την πλευρά της ότι θα σταθεί αρωγός, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της αρμοδιοτήτων, σε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων στη χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση.