Skip to main content

Ευθυμίου για την εμπρηστική επίθεση: Δεν με εκφοβίζουν τέτοιες πράξεις

Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδο του γραφείου στο 4ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ερμού προκαλώντας φωτιά μικρής έκτασης και φθορές

Για θρασύδειλες πράξεις έκανε λόγο σε δήλωσή της η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ευθυμίου, για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο δικηγορικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδο του γραφείου στο 4ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ερμού προκαλώντας φωτιά μικρής έκτασης και φθορές στο σημείο.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Εμπρηστική επίθεση στο γραφείο της Άννας Ευθυμίου

Η κ. Ευθυμίου τόνισε ότι οι ενέργειες αυτές πλήττουν η Δημοκρατία και διαταράσσουν την κοινωνική ηρεμία, αλλά και το λειτούργημα του βουλευτή. Ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της μαχόμενη με ευσυνειδησία.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Ευθυμίου:

Χτες το απόγευμα, στο γραφείο μου, δέχτηκα επίθεση από αγνώστους με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό/γκαζάκια.

Τέτοιες επιθέσεις είναι πράξεις θρασύδειλες. Πλήττουν τη Δημοκρατία και διαταράσσουν την κοινωνική ηρεμία, αλλά και το λειτούργημα του βουλευτή, ειδικά σε εποχές, όπως αυτή που διαβιώνουμε, εν μέσω πανδημίας, όπου η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο.

Είμαι σίγουρη πως η ενέργεια αυτή καταδικάζεται από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και τη δημοκρατική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Να γνωρίζουν καλά όλοι ότι τέτοιες καταδικαστέες πράξεις δεν εκφοβίζουν ούτε την παράταξη της Ν.Δ. ούτε εμένα προσωπικά. Θα συνεχίσω να ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα μαχόμενη με ευσυνειδησία και συνέπεια.

Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα για την έγκαιρη και άμεση επέμβασή τους.