Skip to main content

Ευθυμίου: Οι εργαζόμενοι στην Υγεία αξίζουν τον σεβασμό μας

Η βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη.

Συνεχίζοντας τον κύκλο των επισκέψεων της στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Παντελιάδη, Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που είναι και Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19.

Η Άννα Ευθυμίου ζήτησε να ενημερωθεί από τον Διοικητή του ΑΧΕΠΑ για το επίπεδο ετοιμότητας και προετοιμασίας του Νοσοκομείου για την υποδοχή ασθενών με Covid-19, αλλά και για τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί, εξαιτίας της πρωτόγνωρης κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Παντελιάδης πληροφόρησε τη βουλευτή ότι βρίσκεται σε πολύ καλό γνωστικό επίπεδο για τη διαχείριση των κρουσμάτων Covid-19 που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, επισημαίνοντας ότι τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Παράλληλα, η κα Ευθυμίου ενημερώθηκε και για άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ μίλησε στην Άννα Ευθυμίου για τις ελλείψεις σε υλικά και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης, που δυσχεραίνει σημαντικά τη λειτουργία εξειδικευμένων τμημάτων του Νοσοκομείου.  

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Διοικήσεις των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης να αναβαθμίσουν το επίπεδο υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να εξασφαλίσουν την προστασία τόσο των ασθενών, όσο και του προσωπικού.
Όλοι όσοι εργάζονται στα Νοσοκομεία, ιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό αξίζουν το σεβασμό και τις ευχαριστίες μας για το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε.

Το ΑΧΕΠΑ είναι ιδιαίτερο νοσοκομειακό ίδρυμα, που, εκτός από την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, διαθέτει εξειδικευμένα τμήματα και προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που είναι ευρέως αναγνωρισμένο.
Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Διοικητή κ. Παντελιάδη, ο οποίος μου ανέφερε τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, θα επεξεργαστώ τα θέματα αυτά, εισφέροντας τις δικές μου προτάσεις, προς υποστήριξη του κυβερνητικού έργου, διότι η υγεία αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό και οφείλει να προστατευθεί», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.