Skip to main content

Ευθυμίου: Η FIFA είναι Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει

Η βουλευτής της ΝΔ Θεσσαλονίκης αναρωτιέται γιατί σε κάποιες περιπτώσεις η Παγκόσμια Ομοσπονδία σέβεται το εθνικό δίκαιο και σε κάποιες άλλες όχι.

Μετά την επίσημη δήλωσή της για την απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβληθεί στον Άρη, η Άννα Ευθυμίου αναρωτήθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis» γιατί σε κάποιες περιπτώσεις η FIFA σέβεται το εθνικό δίκαιο και σε κάποιες άλλες όχι.

«Έχω ενημερωθεί για την περίπτωση της Πάρμα. Είναι ομάδα που έχει την ίδια έδρα, το ίδιο έμβλημα και αναρωτιέμαι γιατί χρησιμοποιούνται άλλα μέτρα και σταθμά από την FIFA. Κατά πότε η FIFA εφαρμόζει το δικό της δίκιο, παρότι πρέπει να σέβεται το εθνικό δίκαιο και κατά πότε εφαρμόζεται το εθνικό δίκαιο, όπως σε αυτή την περίπτωση το ιταλικό; Το εθνικό μας δίκαιο δεν λέει ότι πρέπει να διαδέχεται και να κληρονομεί τα χρέη της παλιάς εταιρείας η καινούργια. Είναι μία ξεχωριστή εταιρεία, με ξεχωριστό ΑΦΜ και έχει πληρώσει για τα χρέη και τα λάθη του παρελθόντος με υποβιβασμό. Υπάρχει μεγάλο θέμα, η FIFA είναι Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει» είπε αρχικά η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Σίγουρα η παρουσία του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, όπως και του υπουργού που έχει αναλάβει το αθλητικό μνημόνιο, στην συνάντηση είναι βαρύνουσας σημασίας. Ξέρετε κάτι, τώρα είναι για την ομάδα του Άρη. Πρέπει, όμως, να υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι, γιατί μπορεί αύριο να είναι μία άλλη ομάδα. Οι κανόνες πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, γι' αυτό είναι προς την σωστή κατεύθυνση η βαρύτητα που δόθηκε από την κυβέρνηση».

Τέλος η δικηγόρος τόνισε ότι: «Είμαι εγώ που είμαι πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης. Μου έρχεται να πληρώσω. Με ποιο νόμιμο τρόπο εγώ θα κόψω αυτά τα έξοδα; Πώς θα συνδέεται αυτή η συναλλαγή με το ελληνικό δίκαιο για να μην υπάρξει πρόστιμο για φορολογική παράβαση; Είμαι σε επαφή με τους ανθρώπους του Άρη, είναι ιστορικός σύλλογος και θέλουμε να τον στηρίξουμε. Σαν άνθρωπος της αγοράς θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω θέση».