Skip to main content

Ευθυμίου: Με απλήρωτα χρέη εκατομμυρίων ο κρατικός ΟΑΣΘ

Η αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, υπογραμμίζει η πολιτευτής της ΝΔ

Την «πλήρη και παντελή αδιαφορία του ΟΑΣΘ» για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεών του προς τρίτους, «τη στιγμή που οι αστικές συγκοινωνίες έχουν βαλτώσει στη Θεσσαλονίκη και φυσικά δεν εξυπηρετούν τον σκοπό τους προς όφελος των πολιτών», επισημαίνει η δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του συνεταιρισμού «Ηρακλής» για απλήρωτα ενοίκια του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η κα. Ευθυμίου, ο συνεταιρισμός «Ηρακλής» εκμισθώνει στον ΟΑΣΘ τα ακίνητα στα οποία στεγάζονται τα γραφεία, τα αμαξοστάσια και τα συνεργεία του Οργανισμού. «Σύμφωνα, πάντα, με ανακοίνωση του συνεταιρισμού την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του Στέφανος Καψάλης, ο ΟΑΣΘ από τότε που κρατικοποιήθηκε, τον Αύγουστο του 2017, δεν έχει καταβάλει τα ενοίκια των εγκαταστάσεων που μισθώνει από τον «Ηρακλή», συνολικού ύψους ετησίως 1.059.624 ευρώ, καθόσον το μίσθωμα τα τελευταία χρόνια είχε υποστεί διαδοχικές μειώσεις ύψους 30%. Την ίδια στιγμή ο «Ηρακλής» εξακολουθεί να πραγματοποιεί έξοδα συντήρησης σε όλους τους ιδιόκτητους χώρους αμαξοστασίων και γραφείων και συνακόλουθα και όλους τους αναλογούντες φόρους για ενοίκια που δεν έχει εισπράξει», υπενθυμίζει η κα. Ευθυμίου.

Καταγγέλλει, δε, το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κρατικοποίησε έναν ιδιωτικό οργανισμό, «προσπορίστηκε την περιουσία του και παράλληλα δεν αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του προς τρίτους. Και όλα αυτά με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση της αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης».

«Ωστόσο», σπεύδει να συμπληρώσει, «η αποτυχία του εγχειρήματος αυτού επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα, διότι η αστική συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά μέρα με τη μέρα χειροτερεύει επιβαρύνοντας πάρα πολύ την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων».