Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
x

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συναντήσεις με διευθυντές και προέδρους συλλόγων για μείζοντα ζητήματα είχε η βουλευτής Θεσσαλονίκης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Επισκέψεις σε διάφορα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δυτικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Άννα Ευθυμίου προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά  τα ζητήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν τη βουλευτή ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί. Επίσης, την πληροφόρησαν ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τα σχολικά βιβλία έτοιμα προς διανομή στους μαθητές και χωρίς κενά εκπαιδευτικών, γεγονότα που έχουν αξιολογηθεί πολύ θετικά. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, έχει ληφθεί πρόνοια για την εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων κατά του κορωνοϊού για την ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο φυσικά και των μαθητών.

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους εκπαιδευτικούς στην τάξη τους χάρη στις προσλήψεις 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας μετά από τόσα χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί βάζουν γερές πλάτες και πολύ προσωπική δουλειά και μεράκι σε όλα τα θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ωστόσο, κατά τις επισκέψεις μου σε σχολικές μονάδες της πόλης μας διαπίστωσα ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, την επιτάχυνση του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», αλλά και την παροχή υπηρεσιών σε όλα τα σχολεία fiber to the school, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των οπτικών ινών, διότι υπάρχουν σχολικές μονάδες που απαιτείται η μετάβαση των συνδέσεών τους σε πιο γρήγορο ίντερνετ. Παράλληλα, θα ήταν ιδιαίτερα επωφελής και επιβεβλημένος ο εκσυγχρονισμός των εργαστηρίων πληροφορικής. Επίσης, όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις σε κάποια σχολικά συγκροτήματα όπου συναυλίζονται μαθητές, είναι πρωτεύον να δοθεί προτεραιότητα στη βελτίωσή τους. Τέλος, οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες λόγω κορωνοϊού καθιστούν γόνιμη την επανεξέταση από το αρμόδιο Υπουργείο της δυνατότητας αύξησης του αριθμού των σχολικών καθαριστριών και των ωρών απασχόλησής τους.

Σε αυτή τη σχολική χρονιά αποτελεί μείζον θέμα να διατηρηθεί η δια ζώσης εκπαίδευση. Στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων θα αναλάβω πρωτοβουλίες για τα προβλήματα που ανακύπτουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να συνδράμω για την ανάδειξη και επίλυσή τους αξιοποιώντας την κυβερνητική βούληση και δράση», δήλωσε η κυρία Ευθυμίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ