Skip to main content

Ευθυμίου: Να καταρριφθεί κάθε διχογνωμία για τα μακεδονικά προϊόντα

Η βουλευτής επισημαίνει την μέριμνα της κυβέρνησης για την προστασία του brandname των προϊόντων που παράγονται στις περιφέρειες της Μακεδονίας.

Τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης που θα επισημαίνει πως μόνο τα αγαθά που θα παράγονται στη Μακεδονική γη θα μπορούν να χαρακτηρίζονται ως «μακεδονικά» σημειώνει σε δήλωση της η βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ Άννα Ευθυμίου εν αναμονή της απάντησης του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον κανονισμό χρήσης που έχει αποστείλει ο ΣΕΒΕ.

«Εξαρχής είχαμε δηλώσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μία κακή συμφωνία. Μία από τις αρνητικές συνέπειές της είναι και η σύγχυση που προκλήθηκε αναφορικά με τα εμπορεύματα που θα χαρακτηρίζονται ως “Μακεδονικά”», τονίζει στη δήλωσή της η κ. Ευθυμίου.

Η κ. Ευθυμίου επισήμανε πως με συνέπεια η κυβέρνηση μερίμνησε άμεσα για την προστασία του brandname των προϊόντων που παράγονται στις περιφέρειες Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, στηρίζοντας την προσπάθεια του ΣΕΒΕ για την υιοθέτηση εμπορικού σήματος, που θα συνοδεύει τα Μακεδονικά προϊόντα.

«Στόχος είναι να καταρριφθεί κάθε διχογνωμία για το ζήτημα και να επικρατήσει οικονομική και εμπορική ειρήνη με τη γείτονα χώρα», αναφέρει η Άννα Ευθυμίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής της ΝΔ είχε παραστεί στις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό με τους φορείς της πόλης, που, μεταξύ των άλλων, αφορούσε και τα Μακεδονικά προϊόντα.

«Παρακολουθώ το θέμα αυτό και συμβάλλω όπου ο ρόλος μου, ως βουλευτής και μάλιστα με καταγωγή από τη Μακεδονία, προβλέπει και επιβάλλει. Στο πλαίσιο αυτό, έγινα κοινωνός της αγωνίας των παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, για την προστασία των Μακεδονικών προϊόντων και ενθαρρύνω κάθε προσπάθεια για την κατοχύρωση της ταυτότητάς τους. Μια ταυτότητα που θα παραπέμπει στην ιστορία του τόπου μας και θα αντιπροσωπεύει την πολιτιστική μας κληρονομιά», καταλήγει η βουλευτής.