Skip to main content

Ευθυμίου: Να προσέχουμε τα δημόσια πρόσωπα όταν μιλάμε για κορωνοϊό

Τι απάντησε η βουλευτής τη ΝΔ σχολιάζοντας τις δηλώσεις συναδέλφων της για τη Θεία Κοινωνία αυτή της Έλενας Ράπτη προ ημερών.

«Δεν θεωρώ ότι υπήρξε κάποια κωλυσιεργία. Εκτιμήθηκαν τα δεδομένα, τα γεγονότα και ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα. Η κυβέρνηση, συγκριτικά με άλλες χώρες, έχει δράσει πάρα πολύ έγκαιρα και έχει πάρει μέτρα», ήταν η απάντηση της Άννας Ευθυμίου, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, περί καθυστέρησης αναστολής των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Η κ. Ευθυμίου σε συνέντευξή της στο Radio North 98 κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις συναδέλφων της περί θείας κοινωνίας, όπως αυτή της βουλευτού Έλενας Ράπτη, πριν από λίγες ημέρες, ανέφερε ότι δεν είναι εύκολο να σχολιάσει δηλώσεις συναδέλφου, διευκρίνισε ωστόσο ότι «όταν είσαι ένα δημόσιο πρόσωπο, αυτό που λες, ακόμη κι αν έχει προσωπική γνώμη και άποψη, έχει ένα περαιτέρω αντίκτυπο» και πρόσθεσε: «οποιαδήποτε δήλωση κι αν είναι αυτή, πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική, πολύ καλά σταθμισμένη σε όλα τα επίπεδα των συνεπειών, που μπορεί αυτή να επιφέρει. Χρειάζεται υψηλότατη αίσθηση ευθύνης για οτιδήποτε λέμε, εφόσον είμαστε δημόσια πρόσωπα.»

Αναφερόμενη στα κρούσματα αισχροκέρδειας σε χαρτιά υγείας και αντισηπτικά έκανε λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο. «Δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση όλα να γίνονται από πριν για κάτι που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και όλος ο κόσμος πρώτη φορά. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά, να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι εποπτικοί μηχανισμοί για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, που πραγματικά τα βλέπουμε καθημερινά», τόνισε η κ. Ευθυμίου.

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργηθούν μηχανισμοί, οι οποίοι να προστατεύουν και τους εργαζόμενους, καθώς έχουν γίνει καταγγελίες από την ένωση εμποροϋπαλλήλων για υπερεργασία, υπερωρίες και εξαντλητικά ωράρια εργασίας.