Skip to main content

Ευθυμίου: «Ναι» στην ανάπλαση της μαρίνας Καλαμαριάς αλλά με βιώσιμες λύσεις

Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου τόνισε ότι αποτελεί μείζον θέμα η επενδυτική αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμαριάς.

Τις δικές της προτάσεις για το θέμα της ανάπλασης της μαρίνας στην περιοχή της Αρετσούς αφενός βιωματικά ως δημότης Καλαμαριάς, αφετέρου λόγω της εμπειρίας της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως διατελέσασα δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης κατέθεσε η Άννα Ευθυμίου, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ,κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.

Η βουλευτής τόνισε ότι αποτελεί μείζον θέμα η επενδυτική αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμαριάς, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό που υπάρχει σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση της μαρίνας.

Εξέφρασε τη θέση της ότι σε τέτοιου είδους ζητήματα χρειάζεται διάλογος, συνεργασία και συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συντάχθηκε υπέρ των αποφάσεων που πάρθηκαν σχεδόν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή των θέσεων του Δήμου Καλαμαριάς, διότι είναι πιο κοντά σε αυτό που εκφράζει και επιθυμεί η πλειονότητα και η πλειοψηφία των πολιτών.

Παράλληλα, επισήμανε ότι προφανώς υπάρχει και μία μελέτη για το ειδικό χωροταξικό σχέδιο ανάπλασης ολοκλήρου του παραλιακού μετώπου της πόλης μας, που θα πρέπει να ληφθεί και αυτό υπόψιν στη διαμόρφωση του τρόπου ανάπλασης της μαρίνας Καλαμαριάς.

Αναφορικά με την ανάπτυξη της μαρίνας, η Άννα Ευθυμίου τόνισε ότι «θα πρέπει να στηρίζεται σαφώς στον άξονα ότι οι επενδύσεις είναι σωστές και δημιουργούν προστιθέμενη αξία αλλά και νέες θέσεις εργασίας βιώσιμες. Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να σεβόμαστε και τους κατοίκους και τους δημότες, ώστε με την ανάπλαση της μαρίνας της Καλαμαριάς να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου θα υπάρχει ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στους δημότες, ένας χώρος που θα σέβεται το περιβάλλον και θα υπάρχει μία ήπια δόμηση».

Στο πλαίσιο αυτό, η Άννα Ευθυμίου υπογράμμισε ότι «ως βουλευτής, και μάλιστα της Κυβέρνησης, σε ό,τι με αφορά στις μελλοντικές μου ενέργειες, εμπράκτως θα συνδράμω σε αυτές τις προσπάθειες και σε αυτή την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με γνώμονα τις παρακάτω δύο αρχές: το σεβασμό στους δημότες και το περιβάλλον, αλλά φυσικά και στην ανάγκη αξιοποίησης αυτής της μαρίνας, αυτής της επένδυσης, η οποία είναι σημαντική, διότι έχει να προσφέρει στην ανάπτυξη του Δήμου Καλαμαριάς».

Σ' αυτό το γενικό πλαίσιο βρέθηκε σύμφωνη η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνητικών βουλευτών και ειδικότερα αυτών που έχουν υπηρετήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οποιαδήποτε άλλη άποψη θα πρέπει να τεκμηριωθεί από σχετικές μελέτες που να την στηρίζουν. Και, βεβαίως, αν ήδη υπάρχει σχετική μελέτη, να τεθεί σε γνώση όλων των εμπλεκομένων φορέων και των κατοίκων της Καλαμαριάς.