Skip to main content

Ευθυμίου: Βούληση της κυβέρνησης η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών

Για θετικές αλλαγές που θα επιφέρει στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης η σύμβαση ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ.

Με τον πρόεδρο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ),  Γιάννη Καλογερούδη και το διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Τόσκα, συναντήθηκε σήμερα η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Άννα Ευθυμίου, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών, που προέκυψαν μετά και την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ.

Αρχικά, η Άννα Ευθυμίου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει, δεδομένου και της πολύ κακής κατάστασης του ΟΑΣΘ, που παρέλαβαν από την προηγούμενη διοίκησή του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού ανέλυσε τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση, ενώ ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΟΣΕΘ και επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει.

Στη συνέχεια, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε συμμετάσχει στη σύσκεψη της Διοικούσας της ΝΔ με τους φορείς της Θεσσαλονίκης για το συγκοινωνιακό, ζήτησε να ενημερωθεί λεπτομερώς για τους όρους που περιλαμβάνει η σύμβαση μεταξύ ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Άννα Ευθυμίου δήλωσε τα εξής:

«Η παραχώρηση λεωφορείων στον ΟΑΣΘ, μέσω της σύμβασης που υπογράφηκε με το ΚΤΕΛ, αναμένεται να επιφέρει θετικές αλλαγές στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης. Το προηγούμενο καθεστώς δεν μπορούσε να συνεχιστεί, γιατί αποδείχτηκε στην πράξη ότι απέτυχε», επισήμανε η κ. Ευθυμίου μετά το τέλος της συνάντησης και προσέθεσε:

«Με τη σύμβαση αλλάζει ο αστικός συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης μας, αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.
Η κυβέρνηση, με την υπογραφή αυτής της σύμβασης, επιβεβαιώνει την πολιτική της βούληση για τη βελτίωση των μαζικών μεταφορών στη Θεσσαλονίκη. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το έργο του ΟΣΕΘ, ο ρόλος του οποίου είναι πολυδιάστατος για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος μεταφορών για την πόλη μας, που θα περιλαμβάνει την αστική συγκοινωνία, τη θαλάσσια συγκοινωνία, το μετρό της Θεσσαλονίκης και το Δυτικό Προαστιακό Σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης».