Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
x

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ευθυμίου εξέφρασε την πρόταση της για τοποθέτηση οπτικής ίνας στις σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης

Η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου, εξέφρασε τις ευχές της για την νέα σχολική χρονιά σε όλες τις μαθήτριες και μαθητές, ενώ τόνισε και την πρόταση της για την τοποθέτηση οπτικής ίνας σε όλες τις σχολικές μονάδες, ενώ συναντήθηκε και με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη.

«Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά, σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, με υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες», είπε αρχικώς στην τοποθέτηση της.

Ένω συνέχισε λέγοντας: «Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, που με τις γνώσεις τους καθοδηγούν τα παιδιά μας, αλλά και στους γονείς, που αγωνιούν και συμπαραστέκονται στις προσπάθειες των παιδιών τους για εξέλιξη. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε φέτος υπό ιδιαίτερες συνθήκες, προσαρμοσμένο στην πρωτόγνωρη συγκυρία που βιώνουμε, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Είναι αναγκαίο να ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας και που συνιστούν οι ειδικοί και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, ώστε να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τόσο τους εαυτούς μας, όσο και τους γύρω μας».  

Στην συνέχεια τόνισε και την πρόταση της για τοποθέτηση οπτικής ίνας σε όλες τις σχολικές μονάδες: «Προτείνω την τοποθέτηση της οπτικής ίνας σε όλες τις σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των δυσχερειών στην εκπαιδευτική διαδικασία που προκαλεί ο Covid-19. Είναι επωφελής η μετάβαση των συνδέσεων των σχολικών μονάδων της Θεσσαλονίκης σε πιο γρήγορο ίντερνετ, γιατί θα διευκολύνει τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης κάτω από όποιες περιστάσεις και για όσους μαθητές κριθεί απαραίτητο.
Η αύξηση των ταχυτήτων των συνδέσεων ίντερνετ στις σχολικές μονάδες πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία των εργαστηρίων στα σχολεία, αλλά και να καλύψει τις τεχνικές ανάγκες που προκύπτουν κατά τη χρήση της τηλεκπαίδευσης, σε περίπτωση που χρειαστεί να εφαρμοστεί αυτή η μέθοδος από τους εκπαιδευτικούς, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είναι αναγκαίο και τα σχολεία της Θεσσαλονίκης να εισέλθουν στην εποχή του γρήγορου διαδικτύου», σημείωσε κλείνοντας η Άννα Ευθυμίου.

Παράλληλα η Άννα Ευθυμίου πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες σειρά επαφών, προκειμένου να συμβάλλει, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης για την υποδοχή μαθητών.

«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, αλλά και ως μητέρα, θεωρώ ότι η εκπαίδευση και η παιδεία αποτελούν από τους βασικότερους πυλώνες μιας εξελιγμένης κοινωνίας και συνιστούν επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας. Στόχος μου είναι, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου αρμοδιοτήτων, να γίνω κοινωνός των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και να καταθέσω τις δικές μου προτάσεις για την επίλυσή τους», τόνισε η βουλευτής.

Η Άννα Ευθυμίου συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη,με την οποία συζήτησε για το πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων υπό συνθήκες κορωνοϊού, δίνοντας έμφαση στα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Κυβέρνηση για τους μαθητές. Η βουλευτής μίλησε στην Υφυπουργό για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι δήμοι, όπως ο Δήμος Καλαμαριάς και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, που αφορούν την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό παρενέβη για την επίλυση του ζητήματος μεταφοράς μαθητών, που εμφανίστηκε στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, με την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Τελικά, δόθηκε λύση με τη μίσθωση λεωφορείων από τη δημοτική αρχή Κορδελιού – Ευόσμου, με τη χρήση των κονδυλίων που έλαβε ο Δήμος από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μεταφοράς των μαθητών μέχρι το Νοέμβριο, οπότε και θα διατεθούν λεωφορεία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως ανέφερε η Υφυπουργός στη βουλευτή, το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς και με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, προκειμένου να διευθετηθούν όποια προβλήματα προκύψουν και να τηρηθούν οι οδηγίες που έχουν προβλεφθεί από τον ΕΟΔΥ.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ