Skip to main content

Ευθύνες σε χώρες Ε.Ε. για την κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ο διευθυντής των Γιατρών του Κόσμου τονίζει την αντίθεσή του στην απόφαση των Βέλγων για ανάκληση των εμπειρογνωμόνων από τα ελληνικά νησιά

Βολές κατά των ευρωπαϊκών χωρών που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο προσφυγικό «πετώντας την καυτή πατάτα στην Ελλάδα» επιρρίπτει ο διευθυντής των Γιατρών του Κόσμου Πιερ Βερμπίρεν.

Τονίζει την αντίθεσή του στην απόφαση των Βέλγων για ανάκληση των εμπειρογνωμόνων από τα ελληνικά νησιά κατηγορώντας ευθέως τον υφυπουργό Μετανάστευσης Τεο Φράνκεν, στον οποίο ανήκει η ευθύνη της απόφασης.

Σε δηλώσεις του προς τον Τύπο χαρακτηρίζει την απόφαση «εντελώς παράδοξη» καθώς, όπως αναφέρει, «από την μια μεριά ο Φράνκεν ζητά την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου και από την άλλη αποσύρει τους ειδικούς, κάτι που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις και θα χειροτερέψει την κατάσταση για όλους».

Τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα προσπαθεί εξάλλου να αναδείξει πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ του βελγικού Γραφείου των Γιατρών του Κόσμου που φιλοξενεί η εφημερίδα De Standaard υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα ως ‘αποθήκη’ προσφύγων».