Skip to main content

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει το Ποτάμι για τους 8 στρατιωτικούς

Το κόμμα τονίζει πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής πως «η τύχη των οκτώ στρατιωτικών δεν εντάσσεται στη διμερή ατζέντα».

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει το Ποτάμι για την επικήρυξη των 8 Τούρκων στρατιωτικών από την Τουρκία σημειώνοντας: «Με ποιο δικαίωμα, η κυβέρνηση της Τουρκίας, επικηρύσσει ανθρώπους που έχουν δικαιωθεί, αμετάκλητα, από την ελληνική δικαιοσύνη και που απολαύουν καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα- όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη; Μερίδιο ευθύνης έχει και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, γιατί δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι η τύχη των οκτώ στρατιωτικών δεν εντάσσεται στη διμερή ατζέντα».

Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι επισημαίνει ότι «θέλει και υποστηρίζει τις προσπάθειες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η συσσώρευση εκκρεμοτήτων δεν είναι προς όφελος της σταθερότητας στην περιοχή και μπορεί να έχει αρνητικές παρενέργειες. Γι' αυτό άλλωστε συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις προσπάθειες για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας». Υπογραμμίζει όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα αρχών. Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν είναι κουρελόχαρτο στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης».