Skip to main content

«Έφυγε» ο Μάνος Ξυδούς των Πυξ-Λαξ

Το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ» απεβίωσε χθες το βράδυ από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 57 χρονών.
Ο Μάνος Ξυδούς, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ», απεβίωσε χθες το βράδυ από ανακοπή καρδιάς. Ο 57χρονος καλλιτέχνης ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Τζάννειο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύντομη βιογραφία

Ο Μάνος Ξυδούς γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη μουσική φάνηκε πολύ νωρίς, όταν ξεκίνησε να παίζει μουσική ως dj σε μαγαζιά της Πλάκας. Αργότερα εργάζεται για τη δισκογραφική εταιρεία Minos-EMI, όπου και συναντιέται για πρώτη φορά με τα υπόλοιπα μέλη των «Πυξ –Λαξ» από τη θέση του Marketing Director της δισκογραφικής εταιρείας.

Έχοντας ήδη μια επιτυχημένη καριέρα ως παραγωγός ξεκινά τη συνεργασία του με τους «Πυξ Λαξ» γράφοντας στίχους και μουσική, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή του στα φωνητικά πολλών γνωστών τραγουδιών του συγκροτήματος. Έκτοτε συνεργάζεται με πλήθος καλλιτεχνών (Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αδερφούς Κατσιμίχα, Όναρ κ.α.) αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα. Αύριο αναμένεται ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο για τα αίτια του θανάτου του δημοφιλούς καλλιτέχνη.