Skip to main content

Ζωντανός ξανά o Κήπος των Γλυπτών στη Νέα Παραλία (φωτο)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο πλαίσιο της δωρεάς του Σταύρου Ανδρεάδη για τη συντήρηση δύο Κήπων στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Μία όμορφη και καλαίσθητη εικόνα αντικρίζουν ξανά οι επισκέπτες και οι περαστικοί στον Κήπο των Γλυπτών στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δωρέας από τον επιχειρηματία Σταύρο Ανδρεάδη.

Ο κ. Ανδρεάδης, που έχει ασκήσει έντονη κριτική (δείτε εδώ) για την εικόνα εγκατάλειψης της Νέας Παραλίας, προέβη στην υιοθέτηση του Κήπου των Γλυπτών και του Μεσογειακού Κήπου, ώστε να αποκτήσουν την εικόνα που είχαν όταν το έργο παραδόθηκε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου και όπως ακριβώς είχε εκτιμήσει ο κ. Ανδρεάδης κράτησαν περίπου δύο μήνες (δείτε εδώ).

Την ολοκλήρωση των εργασιών γνωστοποίησαν οι Φίλοι της Νέας Παραλίας με σχετικές φωτογραφίες στο facebook, ευχαριστώντας τον κ. Ανδρεάδη για την πρωτοβουλία του.

«Ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κύριο Ανδρεάδη από όλους μας για την επαναφορά του Κήπου των Γλυπτών. Μετά από μεγάλη προσπάθεια απολαμβάνουμε ξανά την ομορφιά του», έγραψε χαρακτηριστικά η ομάδα στο facebook.

Η δωρεά του κ. Ανδρεάδη περιλαμβάνει την διατήρηση, συντήρηση και επαύξηση του πρασίνου, την επισκευή, συντήρηση και λειτουργία της λίμνης νερού με το γλυπτό του Γ. Ζογγολόπουλου «Τρεις Κύκλοι» , τον καθαρισμό και προστασία των επιφανειών από γκράφιτι, την αντικατάσταση βανδαλισμένων φωτιστικών και γενικά εργασίες που θα συμβάλλουν σε μία ευπρεπή και ελκυστική εικόνα των δυο Κήπων. Οι εργασίες ανέρχονται στο ύψος των 210.000 ευρώ.