Skip to main content

Έγινε χθες η απονομή βραβείων αριστείας και καινοτομίας του ΑΠΘ

Τέσσερα βραβεία καινοτομίας, ένα βραβείο Αριστείας, δύο βραβεία διακεκδιμένου ερευνητή, μία τιμητική διάκριση και 49 υποτροφίες αριστείας απένειμε η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

Τέσσερα βραβεία καινοτομίας, ένα βραβείο Αριστείας, δυο βραβεία διακεκριμένου ερευνητή, μια τιμητική διάκριση και 49 υποτροφίες αριστείας απένειμε η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ για δεύτερη συνεχή χρονιά με στόχο την επιβράβευση των ερευνητών του πανεπιστημίου. 


Ειδικότερα τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:


-Βραβείο διακεκριμένου ερευνητή  στον λέκτορα του τμήματος φυσικής μέλο ΔΕΠ του ΑΠΘ κ. Κλεμένη Τσιγάνη με δημοσιεύσεις το 2008 και 2009.
-Βραβείο διακεκριμένου ερευνητή στο μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ καθηγητή του τμήματος πληροφορικής κ. Ιωάννη Πήτα με κριτήριο το πλήθος των δημοσιεύσεων και ετεροαναφορών κατά την τελευταία πενταετία.
-Βραβείο Αριστείας σε μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ, επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής σχολής κ. Παναγιώτη Μπαμίδη, νέο ερευνητή που διακρίθηκε για την ερευνητική του δραστηριότητα σε χρηματοδοτούμενα έργα.
-Βραβείο Καινοτομίας σε μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ επίκουρο καθηγητή της Κτηνιατρικής σχολής κ. Γεώργιο Αρσένο, νέο ερευνητή που διακρίθηκε για την καινοτόμο ερευνητική του δραστηριότητα.
-Βραβείο Καινοτομίας στην ομάδα φοιτητών Formula του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών.
-Βραβείο Καινοτομίας  στην ομάδα φοιτητών Pandora του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών.
-Βραβείο Καινοτομίας στην ομάδα φοιτητών ανάπτυξης εκπαιδευτικού λογισμικού του τμήματος χημείας.
-Τιμητική διάκριση για την προσφορά  του στη διεθνή αναγνώριση του ΑΠΘ στον καθηγητή του τμήματος μαθηματικών κ. Ιωάννη Αντωνίου.


Επίσης απονεμήθηκαν49 υποτροφίες αριστείας σε υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές του ΑΠΘ.