Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Δωρεάν πλέον η φωτογράφιση αντικειμένων των αιγυπτιακών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων από τα κινητά τηλέφωνα των επισκεπτών.

Τα μουσειακά εκθέματα θα μπορούν πλέον να φωτογραφίζουν οι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με την απόφαση των αρμόδιων αιγυπτιακών αρχών, από την 1η Αυγούστου, θα είναι δωρεάν η φωτογράφιση αντικειμένων των αιγυπτιακών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων από τα κινητά τηλέφωνα των επισκεπτών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, Μουστάφα Ουαζίρι, ανακοίνωσε ότι η απόφαση αυτή θα βοηθήσει στην προώθηση των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων. "Αυτές οι φωτογραφίες θα προωθήσουν τον σπουδαίο και μοναδικό αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό και τον ανερχόμενο τουρισμό στη Χώρα του Νείλου", προσέθεσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, τονίζοντας πάντως ότι θα απαγορεύεται η χρήση του φλας.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου, οι επισκέπτες θα πρέπει να αγοράζουν μία άδεια για να μπορούν να χρησιμοποιούν για φωτογραφίες τα κινητά τους τηλέφωνα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ