Skip to main content

Εγκαίνια του νέου κτηρίου της ΕΛΑΣ στην Κόνιτσα

Το νέο σύγχρονο κτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας στην ακριτική Κόνιτσα εγκαινίασαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρης Τασούλας, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου.
Το νέο σύγχρονο κτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας στην ακριτική Κόνιτσα εγκαινίασαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρης Τασούλας, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου. Το κτήριο θα στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Στην τελετή παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Αργύρης, η γενική γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Κρις Σπύρου, ο γενικός πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, οι τοπικές Αρχές και πολλοί προσκεκλημένοι.

Το κτήριο βρίσκεται σε οικοπεδική έκταση 976 τ.μ., που αποτελεί δωρεά του Δήμου Κόνιτσας προς το Ελληνικό Δημόσιο και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικού εμβαδού 635 τ.μ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.386.000 ευρώ και το 75% του ποσού έχει χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7ο Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων), ενώ το υπόλοιπο 25% από πόρους του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι το νέο κτήριο θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και θα συμβάλλει στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους, ενώ τόνισε ότι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γίνεται σήμερα εντατική και καθημερινή προσπάθεια, προκειμένου να εκσυγχρονίσουμε τα σώματα ασφαλείας και να μεταρρυθμίσουμε συνολικά τη δομή ασφάλειας της χώρας.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., στην ομιλία του, επεσήμανε: «…Οι ακριτικές περιοχές έχουν ιδιαίτερη σημασία για μας. Παραμένουν ακριτικές μόνο στο χάρτη, όχι όμως στην καρδιά μας και στον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό. Δίνουμε βάρος και προτεραιότητα στην περιφέρεια και, βεβαίως, στις ακριτικές περιοχές, όπου χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας. Καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους τους και αυξημένης αστυνομικής παρουσίας…».

Μετά την τελετή εγκαινίων, ακολούθησε ειδική τελετή, κατά την οποία η οδός που στεγάζεται το νέο αστυνομικό κτήριο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας, ονομάστηκε οδός Σπύρου Θεοδώρου, προς τιμήν του δολοφονηθέντα αστυνομικού από κακοποιούς στην Αθήνα.