Skip to main content

Εγκαινιάστηκαν τα περίπτερα της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής

Ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια δεν γίνεται, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στη ΔΕΘ.
Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.

«Η παρουσία μας είναι μια συμβολική πράξη που θυμίζει το σύνθημα των ενστόλων κατά τη χθεσινή τους συγκέντρωση: «Ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια δεν γίνεται».

Αναφερόμενος στο έργο των υπουργών είπε ότι «ακολουθούμε το δόγμα του πρωθυπουργού και βρισκόμαστε στις θέσεις μας για να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες» και συμπλήρωσε ότι θα υπερασπιστούν «με τον καλύτερο τρόπο το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια».

«Διαθέτουμε δημοκρατική συνείδηση και ισχυρή πολιτική βούληση», είπε ο Χρ. Παπουτσής και κάλεσε του πολίτες να συμβάλλουν κι αυτοί από την πλευρά τους στην ισονομία και ισοπολιτεία. «Αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν συνεργαστούν, η ασφάλεια θα είναι ένας μακρινός στόχος», υπογράμμισε.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι «με βήματα σταθερά, θέληση και πίστη», ο στόχος της εξόδου από την κρίση θα επιτευχθεί.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Ελευθέριος Οικονόμου υπογράμμισε ότι «η παρουσία της αστυνομίας στη ΔΕΘ δεν περιορίζεται σε στενά εθιμοτυπική σχέση αλλά περιγράφει την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση της με την κατάσταση της χώρας» και πρόσθεσε «η ασφάλεια συμβάλλει ώστε η κοινωνία να δημιουργεί χωρίς να φοβάται».

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της οδικής ασφάλειας, ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε ότι σε σχέση με πέρσι μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Όπως ανακοίνωσε, από τις αρχές του χρόνου, η χώρα μας θρήνησε 145 άτομα λιγότερα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εγκαινίασε το περίπτερο της Πυροσβεστικής, όπου εξήρε της προσπάθεια που καταβάλλει το Σώμα.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στυλιανός Στεφανίδης, είπε ότι από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου καταγράφηκαν 3.801 περιστατικά πυρκαγιών σε αγροτοδασικές εκτάσεις, καίγοντας 112.650 στρέμματα. Όπως παρατήρησε, ο αριθμός των καμένων εκτάσεων είναι κατά 70% μειωμένος σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Τόνισε δε ότι συνελήφθησαν 67 άτομα για εμπρησμό - είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση - και απ’ αυτούς κρίθηκαν δέκα προσωρινά κρατούμενοι.