Skip to main content

Εγκαινιάστηκε το νέο κλειστό προπονητήριο στην Πολίχνη

Παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κλειστού αθλητικού κέντρου «Αλέξανδρος Νικολαΐδης», στη Πολίχνη.

Το νέο κλειστό αθλητικό κέντρο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» (περιοχή ΔΑΚ, τέρμα οδού Αγνώστου Στρατιώτου) εγκαινίασε ο Δήμος Πολίχνης, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Το κλειστό προπονητήριο φέρει το όνομα του Πολιχνιώτη Ολυμπιονίκη του TAE KWON DO, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που τίμησε τα ελληνικά χρώματα κατακτώντας αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, παρουσία εκπροσώπων από τον πολιτικό και αθλητικό χώρο και πλήθους κόσμου που τίμησε με την παρουσία του τον Έλληνα Ολυμπιονίκη.
Ο κ. Θεοδωρίδης, αναφερόμενος στο αθλητικό κέντρο είπε ότι αποτελεί ένα στολίδι για τη θεσσαλονίκη και μέσα από αυτό θα δημιουργηθούν οι επόμενοι ολυμπιονίκες. Για την ονομασία του κέντρου είπε «Είμαστε πολύ υπερήφανοι, γιατί ένα δικό μας παιδί τίμησε τη χώρα του και την πόλη μας και όλα αυτά τα έκανε αθόρυβα, αλλά με πολλή δουλειά. Στην καρδιά μας πήρε το χρυσό μετάλλιο».

Ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ανέφερε ότι το κέντρο θα αποτελέσει κυψέλη για τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ενώ εξήρε την πρωτοβουλία του δήμου να δώσει το όνομα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό για έναν αθλητή να τιμάται όσο βρίσκεται εν ζωή.

Με εμφανή συγκίνηση ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ευχαρίστησε από καρδιάς το δήμαρχο Πολίχνης και όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. «Εμείς οι αθλητές παλεύουμε πρώτα για τον εαυτό μας, μετά για να τιμήσουμε τη χώρα μας, ενώ αγωνιζόμαστε και για την υστεροφημία μας. Και με την τιμή αυτή που μου έγινε βρήκα τον καλύτερο δρόμο για την αθανασία», τόνισε και αφιέρωσε τη μεγάλη αυτή διάκριση στον αγαπημένο του παππού, το μόνο άνθρωπο που δεν μπόρεσε να μοιραστεί τις χαρές των επιτυχιών του.

Η τελετή εγκαινίων ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από τη διαδρομή και τις αθλητικές επιτυχίες του Αλέξανδρου, πλαισιωμένο με στίχους που έγραψε γι’ αυτόν ο συντοπίτης του από το Μαυροβούνι Πέλλας, Σάββας Αναστασιάδης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράσταση από το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης.

Χ.Κ.

Business Story
Off