Skip to main content

Εγκαινιάζεται αύριο η νέα τουριστική δίοδος Θερμών Ξάνθης-Ζλάτογκραντ

Στα εγκαίνια της νέας τουριστικής διόδου αναμένεται να παρευρεθούν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας, Γιώργος Παπανδρέου και Μπόικο Μπόρισοφ.
Ανοίγει η νέα τουριστική δίοδος Θερμών Ξάνθης – Ζλάτογκραντ, η λειτουργία της οποίας θα έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό τηςπεριοχής, αφού θα διευκολυνθεί η μετακίνηση των τουριστών από τη νότιαΒουλγαρία προς περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στα εγκαίνια της νέας τουριστικής διόδου «Άγιος Κωνσταντίνος» που προγραμματίζεται να γίνει αύριο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα αναμένεται να παρευρεθούν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας, Γιώργος Παπανδρέου και Μπόικο Μπόρισοφ.

Το έργο ήταν μια ιδέα του νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος κατάφερε να την υλοποιήσει, καλύπτοντας με αυτό ένα μέρος από το μεγάλο κενό που άφησε η μη ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων. Ο νομάρχης Ξάνθης σε δηλώσεις του τονίζει ότι ο τουριστικός κάθετος δρόμος Ξάνθης - Ζλάτογραντ - Φιλιππούπολης είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειάς που άρχισε το 2006. «Κατασκευάστηκε για να επαναλειτουργήσει ο διακρατικός δρόμος μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας, στα σύνορα της Ξάνθης, μετά από εβδομήντα χρόνια ψυχροπολεμικής κατάστασης. Στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, η διάνοιξη του δρόμου, που εκτιμούμε ότι θα ενισχύσει τη ρευστότητα και την κυκλοφορία του χρήματος στην περιοχή, είναι σημαντική. Ο δρόμος είναι τουριστικός. Δεν είναι εμπορικός, λειτουργία που δεν επιτρέπεται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Πάντως με την τουριστική δίοδο, η χρονοαπόσταση μειώνεται θεαματικά», σημειώνει ο κ. Παυλίδης.

Με τα νέα δεδομένα η απόσταση μέχρι τη Φιλιππούπολη θα διαρκεί περίπου τρεις ώρες, αντί για έξι σήμερα, μέχρι το Σμόλιαν ή το χιονοδρομικό του Παμπόροβο περίπου δύο ώρες, αντί για έξι σήμερα και μέχρι το Ζλάτογκραντ μια ώρα, αντί για επτά ώρες σήμερα.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας, υπογράφηκαν και τα τελευταία έγγραφα για την επίσημη διάνοιξη της τουριστικής διόδου από τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα και τον Βούλγαρο υφυπουργό Εξωτερικών, Μάριν Ράικοφ.