Skip to main content

Έρημη η Θεσσαλονίκη-Εκτεταμένοι έλεγχοι σε όσους κυκλοφορούν(φωτο+vid)

Έρημο το κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας - Εκτεταμένοι έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΛΑΣ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Άδεια και έρημη πόλη θυμίζει από το πρωί η Θεσσαλονίκη, μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση από τις 6:00 για τη μείωση της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Λίγα αμάξια στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, όπως Τσιμισκή και Εγνατία, και μηδενική κυκλοφορία στους παράδρομους του κέντρου, με συχνές περιπολίες αστυνομικών οχημάτων είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς.

Ομοίως και η κίνηση των πολιτών, που είναι ελάχιστη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Είτε στα πεζοδρόμια είτε στην παραλιακή, άλλοι πηγαίνουν στις δουλειές τους, άλλοι βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους και άλλοι αθλούνται ατομικά.

Οι περισσότεροι μάλιστα από τους πολίτες φορούν μάσκες, ενώ άλλοι προστατεύονται με γάντια και αντισηπτικά.

Σε κεντρικά σημεία βρίσκονται κλιμάκια της αστυνομίας που πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των οδηγιών που έχει δώσει η κυβέρνηση. Μέχρι τώρα δεκάδες πολίτες έχουν ελεγχθεί εάν φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα για την κίνησή τους. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλο το 24ωρο, σε καθημερινή βάση, με περιπολίες αλλά και σε σταθερά σημεία, υπενθυμίζοντας στους πολίτες την ατομική τους ευθύνη.

Έξω από τα φαρμακεία και τα περισσότερα καταστήματα που λειτουργούν νόμιμα στο πλαίσιο των κανονισμών, υπάρχουν σημειώματα που ενημερώνουν για τις αποστάσεις και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθούν οι καταναλωτές.

Έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε κεντρικά σημεία περιφερειακά του κέντρου και σε άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, έλεγχοι πραγματοποιούνται στους σταθμούς διοδίων καθώς στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Άρχισαν οι έλεγχοι για απαγόρευση κυκλοφορίας(φωτό + vid)

Διαβάστε: Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διαβάστε: Άνοιξε η πλατφόρμα forma.gov.gr για τις δηλώσεις μετακίνησης

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: