Skip to main content

Εγκατάσταση νέων φορολογικών αποθηκών αεροπορικού καυσίμου στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Η ΥΠΑ ανακοίνωσε την εγκατάσταση νέων φορολογικών αποθηκών αεροπορικού καυσίμου στο Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης, πιστοποίησης και εγκατάστασης των αποθηκών, δεξαμενών, παροχής αεροπορικού καυσίμου τύπου JET A1 στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, πρόκειται για έναν σύγχρονο σταθμό ανεφοδιασμού αεροπορικών καυσίμων, της εταιρείας GISSCO A.E., που βρίσκεται εντός του χώρου του κρατικού αερολιμένα «Δημόκριτος» στην Αλεξανδρούπολη. Η εγκατάσταση αφορά την τοποθέτηση εγκιβωτισμένων δεξαμενών αεροπορικού καυσίμου JET A1 εντός ISO Container, χωρητικότητας  έως 60 κυβικά μέτρα (m3).

Παράλληλα από την ΥΠΑ υπογραμμίζεται ότι η παροχή αεροπορικού καυσίμου στον ΚΑΑΛΔ είχε διακοπεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών λόγω αλλαγής της νομοθεσίας περί φορολογικών αποθηκών.

Ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γεώργιος Ι. Δριτσάκος επισκέφτηκε και επιθεώρησε, παρουσία του αερολιμενάρχη κυρίου Στυλιανού Ζαντανίδη, τις νέες εγκαταστάσεις αεροπορικού καυσίμου τονίζοντας σχετικά ότι «από τις 8/8/2022 ο Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» μπορεί να εξυπηρετεί με ασφάλεια σε 24ωρη βάση τον ανεφοδιασμό όλων των εναέριων μέσων που δραστηριοποιούνται στην Τερματική Περιοχή (ΤΜΑ) του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή που θέτει τον ακριτικό Διεθνή Αερολιμένα στην υψηλότερη βαθμίδα παροχής υπηρεσιών. Η παροχή αεροπορικού καυσίμου όλων των τύπων στα αεροδρόμια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αποτελεί σημαντικό στόχο τον οποίο υλοποιούμε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλους τους αρμόδιους φορείς Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».

Καταληκτικά από την ΥΠΑ επισημαίνεται ότι «το αεροπορικό πάρκο καυσίμων που λειτουργεί στον ΚΑΑΛΔ είναι μία νέα σύγχρονη και απολύτως ασφαλής εγκατάσταση παροχής αεροπορικού καυσίμου (Jet A1) που δίνει δυναμική προοπτική οικονομικής, κοινωνικής ανάπτυξης αλλά και εθνικής ασφάλειας τόσο στον ακριτικό νομό Έβρου όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».