Skip to main content

Εγκατέλειψαν την Τεχεράνη οι ηγέτες της ιρανικής αντιπολίτευσης

Οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης, Μιρ Χοσέιν Μουσαβί και Μέχντι Καρουμπί, εγκατέλειψαν την Τεχεράνη για μια πόλη στο βόρειο Ιράν, σύμφωνα με το IRNA.
Οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης, Μιρ Χοσέιν Μουσαβί και Μέχντι Καρουμπί, εγκατέλειψαν την Τεχεράνη για μια πόλη στο βόρειο Ιράν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, όμως η ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Rahesabz αναφέρει ότι οδηγήθηκαν εκεί από τις αρχές.

«Δυο από τους ηγέτες της εξέγερσης έχουν εγκαταλείψει την Τεχεράνη για το βόρειο Ιράν, αφού διαπίστωσαν μιαν αύξηση του θυμού του κόσμου που απαιτεί να τιμωρηθούν», αναφέρει το πρακτορείο IRNA, υπονοώντας ότι εγκατέλειψαν οικειοθελώς την πρωτεύουσα.

Ωστόσο η ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Rahesabz δίνει μια διαφορετική εξήγηση ως προς τις συνθήκες και τα αίτια της αναχώρησης τους.

Σύμφωνα με την Rahesabz, που επικαλείται εμπιστευτικό δελτίο του πρακτορείου IRNA, «μέλη των Φρουρών της Επανάστασης και του Υπουργείου Πληροφοριών οδήγησαν τους Μουσαβί και Καρουμπί στην πόλη Κελάρ Αμπάντ (...) για να τους προστατεύσει από την οργή του κόσμου».

«Επί του παρόντος, οι Μουσαβί και Καρουμπί είναι υπό τον έλεγχο των μελών του Υπουργείου Πληροφοριών και των Φρουρών της Επανάστασης και βρίσκονται στην Κελάρ Αμπάντ», προσθέτει η Rahesabz, παραπέμποντας πάντα στο εμπιστευτικό δελτίο του IRNA.