Skip to main content

Εγκαίνια νέας ανδρολογικής - ουρολογικής μονάδας στη Θεσσαλονίκη

Οι υπηρεσίες της Μονάδας τις οποίες θα στεγάσει το Ιατρικό Διαβαλκανικό αφορούν μεταξύ άλλων τομείς της Ουρολογικής Ρομποτικής Ογκολογίας.

Ανδρολογική-Ουρολογική Μονάδα στην οποία θα στελεχώνουν παγκοσμίως κορυφαίοι γιατροί εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συνεργασία του πρόεδρου του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών χειρουργού ουρολόγου-ανδρολόγου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη και του υπεύθυνου του Τμήματος Επανορθωτικής Ουρολογίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, Ευάγγελου Ζαχαράκη.

Οι υπηρεσίες της Μονάδας τις οποίες θα στεγάσει το Ιατρικό Διαβαλκανικό, αφορούν τομείς της Ουρολογικής Ρομποτικής Ογκολογίας, της Επανορθωτικής Χειρουργικής των γεννητικών οργάνων, της Αισθητικής των έξω γεννητικών οργάνων (φαλλοπλαστική - κολποπλαστική), της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, της Αντιγήρανσης, της Σεξουαλικής Αποκατάστασης, των Βλαστοκυττάρων (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Δανίας και τον καθηγητή Soren Sheikh) και της αντιμετώπισης νόσου Peyronie.

Όπως ανακοινώθηκε, στο Κέντρο αυτό θα συνεργάζονται ως σύμβουλοι ο καθηγητής Andr? van der Merwe, που πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο, καθώς και ο καθηγητής Vladimir Kojovic, ο οποίος διευθύνει τη Μονάδα Διαφυλικής Χειρουργικής του Βελιγραδίου. Επίσης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, θα δημιουργηθεί μονάδα εκπαίδευσης πραγματικού, αλλά και εικονικού χρόνου (real and virtual time) η οποία θα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας της Κίνας.

"Στόχος της προσπάθειας" τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης, "είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει κέντρο αναφοράς για όλο τον κόσμο και τον ρόλο αυτό τον διεκδικούμε με αυτοπεποίθηση και πραγματική εμπειρία, με εξελιγμένη τεχνολογικά χειρουργική (ρομποτική ουρολογία αλλά και επανορθωτική των γεννητικών οργάνων, όπως διαφυλική χειρουργική ουρηθροπλαστική, φαλλοπλαστική). Η ρομποτική χειρουργική μαζί με τις ανοικτές τεχνικές σε όλη τη γκάμα της ουρολογικής ογκολογίας, αλλά και οι τεχνικές υποβοήθησης στην σεξουαλικότητα και γονιμότητα, όπως και τα ειδικά πρωτόκολλα αντιγήρανσης, θα στεγάζονται πλέον σε ένα χώρο, αλλά θα ακτινοβολούν παγκόσμια". Παράλληλα, αναφέρει, ότι στη νέα Μονάδα, θα δημιουργηθεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολοκληρωμένη ομάδα κάλυψης του καρκίνου του προστάτη ως προς την θεραπεία, αλλά και ως προς την αντιμετώπιση των μετεγχειρητικών επιπλοκών της θεραπείας, όπως η ανοργασμία και η ακράτεια ούρων.