Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
x

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΚΟΥ

Τα «Καραβάκια» θα εκτίθενται στη «Ζώγια» από 2 Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου, σε επιμέλεια Δημήτρη Παπαγεωργίου και κορνίζες Κλεάνθη Παπαδόπουλου

Τα «Καραβάκια» του Στέλιου Κούκου, θα εκτίθενται στη «Ζώγια», στο γνωστό καλλιτεχνικό χώρο και τόπο συνάντησης της Θεσσαλονίκης, από 2 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πρόκεται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 20.00.

«Καραβάκια με αυτοσχέδια πανιά, φανταστικά, καρδιακά, ενίοτε πεποικιλμένα σαν παλαιικό κέντημα, σταυροβελονιά για παράδειγμα -σίγουρα πάντως όχι μηχανής- καμωμένα ως εργόχειρο, σμιλεύοντας και αναμοχλεύοντας παιδιόφραστα τον χρόνο και τον κόσμο» περιγράφεται στο σχετικό δελτίο τύπου της έκθεσης.

«Πασιφανής η πεντζικική αισθητική έμπνευση, χωρίς βεβαίως τη χρήση της ψηφαριθμητικής μεθόδου εξακρίβωσης της αλήθειας των πραγμάτων του κραταιού Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, αλλά με σύμβολα που φιλοδοξούν να γονιμοποιήσουν τον λευκό κάμπο του χαρτιού και να προσδώσουν ιλαρότητα και ευφροσύνη».

Επιμελητής έκθεσης: Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Κορνίζες: Κλεάνθης Παπαδόπουλος.

Αφίσα: Θανάσης Γεωργίου (geographik - Thanasis Georgiou).

Αγαθής μνήμης ένεκεν στους:

Βασίλη Βουτέρο, Δημήτρη Δηβίδη, Φώτη Φερενίδη, Γιώργο Πούπη, Λάζαρο Χατζηνάκο, Αντώνιο-Αιμίλιο Ταχιάο, Γιάννη Χατζηγώγα

Ο Στέλιος Κούκος γεννήθηκε στη Λευκωσία και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθμό «Λόγου και Τέχνης, 100,5» του δήμου Θεσσαλονίκης και ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη» και «Μακεδονία».

Εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Πράος έρως» στις εκδόσεις Πανσέληνος, δημοσίευσε την ποιητική συλλογή «Ζώον Θαλασσινόν» στο περιοδικό Poetix. Εξέδωσε επίσης το βιβλίο «Ωριμάζει μέσα μου ο Παπαδιαμάντης», με επιμύθιο του Θανάση Γεωργιάδη και ζωγραφιές του Χρίστου Γουσίδη στις εκδόσεις Λογείον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ