Skip to main content

Εγκαινιάστηκε από Γαβότση η γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο 1.380.000 ευρώ εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ προήλθαν από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης εγκαινίασε την Κυριακή 12 Μαΐου τη γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας, στον Γαλλικό ποταμό.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα έργα στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και προτεραιότητα της Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την κατασκευή της γέφυρας υπεγράφη το 2010, ωστόσο παρέμεινε ανενεργή μέχρι και το 2014. Όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση προχώρησε άμεσα σε νέα μελέτη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο 1.380.000 ευρώ εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ προήλθαν από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που βελτιώνει την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής τους, γίνεται σήμερα μία απτή πραγματικότητα. Κάθε φορά που χτίζουμε κάτι για αυτόν τον τόπο η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί έτσι καταφέρνουμε να αποδεικνύουμε στις «σειρήνες» των αντιπάλων μας ότι και ακούμε τα προβλήματα των δημοτών μας αλλά δίνουμε και λύσεις. Στην περιοχή δεν έχουμε υλοποιήσει μόνο την γέφυρα, αλλά και αρκετά χιλιόμετρα νέων ασφαλτοστρώσεων, όπως και έργα ομβρίων στην περιοχή της Παναγίτσας. Πρόσφατα, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε αμετάκλητα την ένταξη των έργων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Φιλαδέλφειας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 4.730.229,13 ευρώ» τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, μέλη της Διοίκησης  του Δήμου και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.