Skip to main content

Εγκαινιάστηκε η πρώτη Τράπεζα Μητρικού Γάλατος στη Θεσσαλονίκη

Στα εγκαίνια της πρώτης Τράπεζας Μητρικού Γάλατος στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ.α.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο" τα εγκαίνια της πρώτης Τράπεζας Μητρικού Γάλατος στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, από το ΓΝΘ "Ιπποκράτειο", η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, η Καθηγήτρια Νεογνολογίας του Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ. και Δ/ντρια της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής και Εντατικής νοσηλείας Νεογνών του ΓΝΘ "Ιπποκράτειο", Βασιλική Δρόσου-Αγακίδου και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ελένη Παντελίδου.

Από τη ΜΚΟ για τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών «Ηλιτόμηνον», παραβρέθηκε η Πρόεδρος και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Γονέων του European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI), Ελένη Βαβουράκη. Παρόντες ήταν και οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΤΑΡ – Διαδρατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου, η οποία  ανέλαβε σημαντικό κόστος του εξοπλισμού και η Συντονίστρια του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ", Κούλα Γιαννακίδου.

Επίσης, στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ, Ηλίας Θεοδωρίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υποδιοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης και Επιπυραγός, Παναγιώτης Μπαθρέλλος, καθώς και πλήθος εθελοντών-μελών γονέων πρόωρων παιδιών του "Ηλιτόμηνον".