Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο νέα Ελεγκτικά Κέντρα για καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων

Παρουσία Βεσυρόπουλου και Πιτσιλή τα εγκαίνια του 2ου Ελεγκτικού Κέντρου της ΑΑΔΕ στη Θεσσαλονίκη, επί της 26ης Οκτωβρίου.

Το 2ο Ελεγκτικό Κέντρο της ΑΑΔΕ στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος παρουσία του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στον νέο χώρο, που βρίσκεται επί της οδού 26ης Οκτωβρίου και τα γραφεία έχουν διακοσμηθεί με έργα που χάρισε η Σχολή Καλών Τεχνών, θα παρέχονται σε πολίτες και επιχειρήσεις μια σειρά από υπηρεσίες, ενώ σήμερα νωρίτερα έγιναν και τα εγκαίνια του 1ου Ελεγκτικού Κέντρου στην οδό Εγνατία 51.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στα 6 ελεγκτικά κέντρα που λειτουργούν στην χώρα - 4 στην Αττική και 2 στη Θεσσαλονίκη - στάθηκε ιδιαίτερα στη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών για βελτίωση της προσπάθειας εξυπηρέτησης τους δημοσίου όφελος.

«Όπως έχω αναφέρει, η φορολογική διοίκηση δεν στηρίζεται απλά στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Βασικό πυρήνα της αποτελούν οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτή και αποτελούν το πολυτιμότερο κεφάλαιο» είπε ο υφυπουργός και εξήρε το έργο των ανθρώπων που εργάζονται στην υπηρεσία.

«Εγκαινιάζουμε δύο ελεγκτικά κέντρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού γισ την αναβάθμιση των ελεγκτικών μας υποδομών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλης τονιζοντας ότι ο χώρος είναι σύγχρονος που βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των ελεγκτών και ταυτόχρονα και ταυτόχρονα σέβεται και τους ελεγχόμενους πολίτες.

Στα έργα που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και αλλάζουν ριζικά την εικόνα της και βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη της αναφέρθηκε ο κ. Καλαφάτης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας.

Σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε επίσης στη νέα εφαρμογή που άνοιξε ηλεκτρονικά για τους πολίτες και αφορά τα ακίνητα.

«Χθες ανοίξαμε ακόμα μια εφαρμογή στην πλατφόρμα myproperty για τις δηλώσεις των χρηματικών δωρεών και κινητών που δεν απαιτούν συμβόλαιο. Πλέον πάνω από το 90% των συναλλαγών που αφορούν ακίνητα και κινητά και αφορούν μεταβιβάσεις είτε δωρεές γόνιμες παροχές είτε κληρονομιές μπορεί να υποβληθεί ψηφιακά. Εξυπηρετούμε τον πολίτη καθημερινά όλο και καλύτερα όλο και περισσότερο ψηφιακά άμεσα», είπε ενώ ερωτώμενος για το επίπεδο της συμμετοχής του κόσμου στα ψηφιακά εργαλεία του παρέχονται από την πολιτεία είπε ότι «σε επίπεδο δηλώσεων είμαστε κοντά στο 95%, η ψηφιοποίηση όμως είναι διάρκεια είμαστε ένα ψηφιακό εργοτάξιο. Πάρα πολλές δράσεις είναι σε εξέλιξη για την αυτοματοποίηση των επιστροφών για την αυτοματοποίηση της έκδοσης ενημερότητας την απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης ΑΦΜ και κλειδαρίθμου, είναι πολλά πράγματα που είναι στον σχεδιασμό μας ακόμα».