Skip to main content

Νέο Πολιτιστικό Κέντρο στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς (φωτο)

Κόστισε 1,4 εκ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και εγκαινιάστηκε σήμερα. Τι είπαν Αμανατίδης, Τζιτζικώστας, Μπακογλίδης.

Ένα νέο πολιτιστικό πολυλειτουργικό κέντρο απέκτησε σήμερα η Καλαμαριά, στην επέκτασή της, τον Άγιο Ιωάννη. Τα εγκαίνια του νέου χώρου πολιτισμού επί της Α. Παπανδρέου 35 πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, μετά τον αγιασμό που πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Ιουστίνος.

Το πολιτιστικό κέντρο είναι το δεύτερο του δήμου και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, τόσο η ανέγερση, όσο και ο εξοπλισμός του, με συνολικά κονδύλια 1,4 εκ. ευρώ.

Ο κ. Μπακογλίδης είπε ότι η περιοχή του Αγίου Ιωάννη αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια και η δημιουργία ενός πολιτιστικού χώρου ήταν αναγκαία. Ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για τη στενή συνεργασία με το δήμο, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο, που περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, αίθουσα τελετών περίπου 100 ατόμων, πάρκινγκ, χώρους για εικαστικές δημιουργίες, αίθουσα θεάτρου, αναγνωστήριο κ.ά.

«Ο πολιτισμός αποτελεί μια ασφαλή διέξοδο στα αδιέξοδα που βιώνει η κοινωνία μας σήμερα», είπε ο δήμαρχος και χαρακτήρισε το πολιτιστικό κέντρο κοιτίδα πολιτισμού, καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τη στενή συνεργασία με το δήμο από το 2011 που εντάχθηκε το έργο στο ΕΣΠΑ μέχρι σήμερα, που παραδόθηκε ολοκληρωμένο για χρήση στους πολίτες. «Πρόκειται για ένα στολίδι για την Καλαμαριά και είναι η απτή απόδειξη για το πόσα μπορούμε να πετύχουμε μέσα από την καλή και αποτελεσματική συνεργασία μας. Το πολιτιστικό κέντρο είναι ένας σύγχρονος πολυλειτουργικός χώρος, που θέλουμε να αποτελέσει πόλο έλξης και κέντρο έκφρασης και δημιουργίας. Στις ανάγκες των πολιτών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απαντά –και μάλιστα εν μέσω κρίσης- με έργα. Η Θεσσαλονίκη είναι ενιαία και έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στις ανάγκες όλων των δήμων. Μέσα από την καλή συνεργασία μαζί τους παραδίδουμε έργα σημαντικά για τους πολίτες, που καλύπτουν τις ανάγκες τους, βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής τους», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Αμανατίδης συνεχάρη την Περιφέρεια και τον Δήμο για το νέο πολιτιστικό κέντρο, υπογραμμίζοντας ότι «ο πολιτισμός δεν είναι μόνο ένα σημαντικό εργαλείο προβολής της χώρας μας, αλλά και το μέσο για να έρθουν οι άνθρωποι κοντά, να επικοινωνήσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους».