Skip to main content

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της ΖeniΘ στην 83η ΔΕΘ (video)

Εντύπωση προκάλεσαν οι δύο πυλώνες, ο ένας με φυσικό αέριο και ο άλλος με ηλεκτρικό ρεύμα, στο πίσω μέρος του περιπτέρου της ΖΕΝΙΘ.

Τη δέσμευση της ΖeniΘ να συνεχίσει να επενδύει σε νέα, ακόμα πιο ελκυστικά προϊόντα για τους Έλληνες καταναλωτές τόνισε ο διευθύνων σύμβουλός της, Φρεντερίκο Ρέγκολα, κατά τη διάρκειας της εκδήλωσης των εγκαινίων της εταιρείας στην 83η ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ένα μεγάλο μέρος του οράματος που εξέφρασε η εταιρεία πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν μετονομάστηκε από Αέριο Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας σε ΖeniΘ, έγινε πραγματικότητα: Η εταιρεία έγινε ο πρώτος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας, προσφέροντας dual υπηρεσίες παροχής φυσικού αερίου και ρεύματος, ενώ η δραστηριότητά της πλέον έχει επεκταθεί πανελλαδικά.

Οι πελάτες φυσικού αερίου είναι 300.000, ενώ οι πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος έχουν φθάσει ήδη τις 10.000 και συνεχίζουν να αυξάνονται με δυναμικό ρυθμό. Μάλιστα, ο ίδιος ανακοίνωσε ένα ένα ειδικό εκπτωσιακό προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας για φοιτητές.

Πρόκειται για το POWER HOME STUDENT, που απευθύνεται μόνο σε φοιτητές, προσφέρει εκτός από τη χαμηλή χρέωση ενέργειας,  δύο μήνες δωρεάν πάγιο (για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο), διευκολύνοντας έτσι τους φοιτητές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Φέτος θα κάνουμε πραγματικότητα όλα όσα υποσχεθήκαμε. Είμαστε μια εταιρεία που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και σιγά σιγά κατακτά ολόκληρη την Ελλάδα» ανέφερε ο διευθυντής Marketing της Zeniθ, Μάνος Εξαρχουλάκος, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκαινιαστεί το πρώτο κατάστημα και τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι μοναδικός μέτοχος της ΖeniΘ είναι από τις 20 Ιουλίου 2018 η Eni, ιταλική πολυεθνική και ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Νομικών και Ρυθμιστικών θεμάτων της Εni Πιέντρο Γκαλίτσι τόνισε ότι η ιταλική εταιρεία κομίζει, από την εμπειρία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τεχνογνωσία και καινοτόμες λύσεις, καθώς και την προσέγγισή της ως προς την αγορά, της ενεργειακής αποτελεσματικότητας. «Η αποστολή της είναι να βοηθήσει τους πελάτες να γίνουν πιο αποτελεσματικοί με το να καταναλώνουν πιο έξυπνα, ώστε να καταναλώνουν λιγότερο», όπως ανέφερε, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Λουίτζι Μάρας, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Κ. Μακεδονίας Κώστα Γιουτίκα.

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι μέσα σε μια δύσκολο περίοδο άλλαξε όλο το πλαίσιο της ενέργειας, προσθέτοντας ότι την ισχυρή συμμετοχή του φυσικού αερίου, που είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον ορυκτό καύσιμο, στο ενεργειακό μείγμα της χώρας. Επιπλέον, χαρακτήρισε αμοιβαία επωφελή και «τίμια» τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα του φυσικού αερίου, με κερδισμένους τους Έλληνες καταναλωτές.

Από την πλευρά του ο κ. Μάρας δήλωσε ικανοποιημένος από τις ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, κάνοντας ειδική αναφορά στο ιταλικό τρένο Pendolino, λεγόμενο και «ασημένιο βέλος», της ιταλικής Ferrovie που νωρίτερα είχε κάνει πρεμιέρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Ο κ. Γιουτίκας αναφέρθηκε στις επενδύσεις της Περιφέρειας για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, ύψους 15 εκατ. ευρώ για τις περιαστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης και 19 εκατ. ευρώ για τις πρωτεύουσες των νομών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δύο πυλώνες, ο ένας με φυσικό αέριο και ο άλλος με ηλεκτρικό ρεύμα, στο πίσω μέρος του περιπτέρου της ΖΕΝΙΘ, στους οποίους οι παρευρισκόμενοι, πατώντας ένα κουμπί σε ένα ειδικό μηχάνημα, μετέδιδαν την ενέργειά τους, την οποία έβλεπαν στη συνέχεια, σε ένα μόνιτορ, να αποτυπώνεται σε κιλοβατόρες. Το ποσό που αντιστοιχεί στις κιλοβατόρες που θα συγκεντρωθούν μέχρι το τέλος της φετινής ΔΕΘ θα προσφερθεί ως δωρεά σε κοινοφελές ίδρυμα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στον χαιρετισμό του, είπε πως θα ήταν καλή ιδέα να γίνει μια ανάλογη δράση σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δημιουργηθεί έτσι ένας μικρός κουμπαράς που θα καλύπτει κάποιες από τις ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος.