Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Στεγάζεται στην οδό Δαγκλή 2 του οικισμού της Ν. Κερασιάς, μετά την υποδοχή των πρώτων μαθητών το Δεκέμβριο του 2018, εγκαινιάζεται και επίσημα

Εγκαίνια για ένα πολύτιμο έργο με θετικό κοινωνικό πρόσημο, που υλοποιήθηκε με σκοπό να κάνει πράξη την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, διανοίγοντας δρόμο σε πιο ομαλή και εύκολη ένταξη σε αυτή για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θερμαϊκού, που στεγάζεται στην οδό Δαγκλή 2 του οικισμού της Ν. Κερασιάς, μετά την υποδοχή των πρώτων μαθητών το Δεκέμβριο του 2018, εγκαινιάζεται και επίσημα την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 10.00 π.μ., αφήνοντας οριστικά πίσω δυσκολίες με τις οποίες μαθητές, αλλά και γονείς για χρόνια αναγκάζονταν να έρχονται αντιμέτωποι.

Δυσκολίες προκειμένου να καταφέρουν να ικανοποιήσουν ένα αυτονόητο δικαίωμα, το οποίο η σημερινή Διοίκηση Θερμαϊκού ανέλαβε να εξασφαλίσει για αυτούς, καταβάλλοντας αποφασιστική προσπάθεια και τηρώντας τελικά στο ακέραιο ένα κοινωνικό συμβόλαιο που είχε προεκλογικά συνάψει. Μία δέσμευση για τη δημιουργία μιας σχολικής δομής σε θέση να καλύψει τις αυξημένες υφιστάμενες ανάγκες της ευαίσθητης αυτής ομάδας πολιτών, αποτελώντας συγχρόνως ένα σημαντικό βήμα προς την άμβλυνση των ανισοτήτων και την άρση κάθε μορφής αποκλεισμού.

«Η επένδυση στην παιδεία του τόπου μας αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά με τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θερμαϊκού. Μια μονάδα που ενισχύει το δίκτυο εκπαιδευτικών δομών, καλύπτει ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και συμβάλλει απτά στη διαδικασία κοινωνικής ένταξης των μαθητών. Με πείσμα ολοκληρώσαμε κάθε απαιτητική διαδικασία για την ίδρυση και την υλοποίησή της και με χαρά την παραδώσαμε στην τοπική κοινωνία, με τα χαμογελαστά πρόσωπα των μαθητών να αποτελούν τη μεγαλύτερη επιβράβευσή μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ