Skip to main content

Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη Πλατεία Χρηματιστηρίου (φωτο+vid)

Η αναπλασμένη περιοχή της Πλατείας Χρηματιστηρίου παραδίδεται στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Γ.Μπουτάρη.

Παραδόθηκε στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης η αναβαθμισμένη περιοχή της Πλατείας Χρηματιστηρίου, με τα συντριβάνια και τους υπαίθριους ανεμιστήρες να κλέβουν την παράσταση.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και τη διοίκηση του δήμου.

Κατά την ομιλία του ο δήμαρχος ανέφερε πως η ανάπλαση της περιοχής κόστισε 5,5 εκατ. ευρώ και παρακάλεσε να υπάρξει φροντίδα από τους ίδιους τους κατοίκους, ώστε το έργο να διατηρηθεί. «Ελπίζουμε ότι αυτή η γειτονιά θα γίνει ένα πολύ καλό σημείο της πόλης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει έτσι, δυστυχώς έχουμε πάρα πολλούς μεταξύ μας που δεν αγαπάνε την πόλη μας. Το έργο αποκλείεται να αποδώσει και θα πάνε χαμένα τα λεφτά, εάν δεν το φροντίσετε όλοι εσείς. Είναι ευκαιρία να δείξετε ότι πραγματικά αγαπάτε τη γειτονιά σας και δεν αφήνετε τους κανίβαλους να την καταστρέψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Τα συντριβάνια θέλουν να δώσουν δροσιά σε μια γειτονία γεμάτη από τσιμέντο. Να αντιληφθούν και οι επαγγελματίες ότι είναι δική τους ευθύνη η φύλαξη. Να συμβάλλουν όλοι για να αποφευχθούν οι βανδαλισμοί. Παντού στον κόσμο οι κάτοικοι υιοθετούν τη γειτονιά τους για να δείξουν έτσι έμπρακτα ότι αγαπούν το μέρος που ζουν».

 

Το έργο «βιοκλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής Πλατείας Χρηματιστήριου», που ξεκίνησε επί αντιδημαρχίας Ανδρέα Κουράκη, περιλαμβάνει καίριες παρεμβάσεις σε ένα σημαντικό τμήμα του παλιού εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς, Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη, Τσιμισκή  και Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης και ο σύμβουλος οργάνωσης και παρακολούθησης ενεργειακών προγραμμάτων, Σπύρος Κάνουρας.

 

 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης μοίρασε φυτά στους παρευρισκόμενους και η ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων f14-κοινόν φωτογράφων παρουσίασε έκθεση φωτογραφίας με εικόνες κτηρίων της περιοχής.