Skip to main content

Εγκαινιάζεται την Κυριακή η γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο 1.380.000 ευρώ εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ προήλθαν από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11.00 π.μ. η γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα για τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με τον δήμο, ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο 1.380.000 ευρώ εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ προήλθαν από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατασκευή της γέφυρας στη Ν. Φιλαδέλφεια υπεγράφη σύμβαση το 2010, ωστόσο παρέμεινε ανενεργή μέχρι και το 2014.

Όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση προχώρησε άμεσα σε νέα μελέτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα έργο. Τελικά δημοπρατήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και στις αρχές του 2018 οι κάτοικοι της περιοχής είδαν εργάτες και σκαπτικά μηχανήματα να μπαίνουν στο χώρο και να ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής.  

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του έργου τόνισε ότι« ως Διοίκηση αισθανόμαστε ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο. Η γέφυρα που παραδίδουμε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό και τη μελέτη που παραλάβαμε το 2014. Φτιάξαμε νέα μελέτη από την αρχή κι αυτό γιατί βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα όταν αναλάβαμε: να παραδώσουμε στους κατοίκους του δήμου μας έργα πνοής. Και ανάμεσα σ΄αυτά είναι και η γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας. Ένα σημείο, όπου στο παρελθόν είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.  Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που βελτιώνει την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής τους. Κάθε φορά που χτίζουμε κάτι γι αυτόν τον τόπο η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί έτσι καταφέρνουμε να αποδεικνύουμε στις «σειρήνες» ότι και ακούμε τα προβλήματά των δημοτών μας αλλά δίνουμε και λύσεις».