Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΔΟΪΡΑΝΗΣ

Το Μουσείο της Δοϊράνης φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πόλο έλξης επισκεπτών και χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους μαθητές

Ο Δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει στις 14 Οκτωβρίου 2018 το ανακαινισμένο Μουσείο της Λίμνης Δοϊράνης το οποίο πλέον, μετά τις παρεμβάσεις προστασίας του από την άνοδο της στάθμης της λίμνης, αναβαθμίζεται και διευρύνει τις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, μαθητές και ενήλικες.

Με τις παρεμβάσεις που έγιναν στη διάρκεια του καλοκαιριού το μουσείο φιλοξενεί:

⦁    Μόνιμη εικαστική έκθεση αποτελούμενη από 10 πίνακες ζωγραφικής και κατασκευές, δημιουργίες εικαστικών από το Κιλκίς και την υπόλοιπη Ελλάδα.
⦁    Έκθεση φωτογραφίες με θέμα τη λίμνη Δοϊράνη, δομημένη σε 3 θεματικές ενότητες, δηλαδή τη φύση, τον πολιτισμό και την παράδοση και τέλος τη ζωή γύρω από τη λίμνη.
⦁    Δύο Μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα που λειτουργούν πιλοτικά και απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα έχουν σχεδιαστεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται σε εξοπλισμένη αίθουσα του μουσείου όπου παρέχονται τα απαραίτητα υλικά που απαιτούνται για όλες τις παιδαγωγικές δράσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτό το Μουσείο της Δοϊράνης φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πόλο έλξης επισκεπτών και χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους μαθητές, ένα σημείο όπου παρουσιάζεται αφενός η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και παράλληλα μια αφετηρία ώστε οι μαθητές να έρθουν κοντά στην εικαστική δημιουργία έργων τέχνης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ