Skip to main content

Η νυν σκότωσε την πρώην στο Κορωπί - Η σύνδεση με έγκλημα του 1963

Μία 26χρονη, η οποία φέρεται να είναι η εγγονή της «τίγρης του Κορωπίου», σκότωσε με μαχαίρι 35χρονη γυναίκα, πρώην σύζυγο του νυν συντρόφου της.

Έγκλημα πάθους βλέπει η αστυνομία πίσω από την δολοφονία της 35χρονης γυναίκας από 26χρονη κοπέλα χθες το βράδυ στο Κορωπί. Η δράστις φέρεται να είναι η εγγονή της  «τίγρης του Κορωπίου», που το 1963 έκαψε ζωντανό τον σύζυγό της στην ίδια περιοχή.
 
Σύμφωνα με το protothema.gr, τις δύο γυναίκες συνδέει ερωτικά ένας 41χρονος άνδρας ο οποίος ήταν πρώην σύζυγος του θύματος και νυν σύντροφος της δολοφόνου και έχει συνολικά τέσσερα ανήλικα παιδιά και με τις δύο γυναίκες.
 
Το άγριο έγκλημα συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της άτυχης 35χρονης, στην οδό Πυθαγόρα στο Κορωπί, όταν η 26χρονη την επισκέφτηκε και ξεκίνησε καβγά.
 
Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τα δύο της παιδιά όταν η δολοφόνος της χτύπησε την πόρτα. Το θύμα ανυποψίαστο πήγε να δει ποιος είναι, έμεινε έκπληκτη όταν είδε την 26χρονη κοπέλα να την περιμένει και να της φωνάζει πως θέλει να συζητήσουν.
 
Η 35χρονη γυναίκα την πλησίασε και άρχισε ένας άγριος καβγάς μεταξύ των δύο γυναικών. Η 26χρονη τότε έβγαλε ένα μαχαίρι και το χρησιμοποίησε εναντίον της 35χρονης αντίζηλου της, μαχαιρώνοντας την σε διάφορα σημεία του σώματος της, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα περισσότερα χτυπήματα το θύμα τα δέχθηκε στην πλάτη.
 
Αξίζει να αναφερθεί πως ο 41χρονος, ο οποίος στα 100 μέτρα απόσταση από το σπίτι της οδού Πυθαγόρα διατηρεί συνεργείο, ήταν εκείνος που μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της καθώς είχε δεχθεί μαχαιριές σε διάφορα σημεία.
 
Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Υγείας και ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια της περιοχής η οποία διερευνά την δολοφονία και ήδη έχει προχωρήσει στην σύλληψη της 26χρονης γυναίκας ενώ στην αυλή του σπιτιού της 35χρονης βρέθηκε και το μαχαίρι το οποίο χρησιμοποίησε η δράστης.

Εγγονή της «τίγρης του Κορωπίου» η 26χρονη

Η 26χρονη που δολοφόνησε την 35χρονη φέρεται να είναι εγγονή της Ελένης Παπαϊωάννου, η οποία στις 23 Οκτωβρίου του 1963 έκαψε ζωντανό τον σύζυγό της Παναγιώτη ο οποίος την υποπτευόταν ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με άλλον άντρα. 

Το περιστατικό που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο έλαβε χώρα στο σπίτι του ζευγαριού στο Κορωπί, στην περιοχή όπου γράφτηκε χτες το βράδυ από την εγγονή της ένας άλλος ματωμένος επίλογος που χαρακτηρίσθηκε ήδη ως έγκλημα πάθους από την αστυνομία.

Στην Ελένη Παπαΐωάννου δόθηκε από τα μέσα της εποχής ο χαρακτηρισμός «Η τίγρη του Κορωπίου», όταν άρχισαν να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες του φονικού.

Η γιαγιά της νεαρής ήταν τότε 27 χρονών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, όχι όμως ευτυχισμένη, αφού ο άνδρας της υποπτευόταν ότι είχε αποκτήσει εραστή έναν άνδρα, ονόματι Βασιλείου. Κάτι όμως που δεν ήταν αλήθεια.

Μάλιστα του είχε επιτεθεί και ο Βασιλείου του έκανε μήνυση, όμως όταν ήρθε η κλήση για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, η γυναίκα του την έκρυψε και ο Παναγιώτης Παπαΐωάννου καταδικάσθηκε ερήμην σε είκοσι ημέρες φυλάκιση.

Την ημέρα που το πληροφορήθηκε η σύζυγός του αποφάσισε να τον δολοφονήσει και αγόρασε από μαγαζί της περιοχής τρία μπιτόνια βενζίνη.

Ήταν δέκα η ώρα το βράδυ, 23 Οκτωβρίου του 1963, όταν το θύμα αποκοιμήθηκε τυλιγμένο με μια κουβέρτα. Η  Ελένη Παπαϊωάννου πατώντας στις μύτες των ποδιών της, σφράγισε όλα τα παράθυρα του σπιτιού, κλείδωσε όλα τα δωμάτια και αφού πλησίασε αθόρυβα, τον περιέλουσε με βενζίνη.

Είχε ήδη στείλει τα παιδιά τους στο σπίτι της μητέρας της για να κοιμηθούν και όταν σιγουρεύτηκε ότι η ποσότητα ήταν αρκετή, άναψε ένα σπίρτο, το πέταξε και βγήκε τρέχοντας από το δωμάτιο.

Όταν βγήκε από το σπίτι και κλείδωσε ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου είχε αρχίσει να ουρλιάζει αφού καιγόταν ζωντανός.

Ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες όταν ήρθαν και μπόρεσαν να μπουν στο σπίτι βρήκαν απανθρακωμένο τον Παπαϊωάννου με το χέρι του γαντζωμένο στο χερούλι ενός παραθύρου.

Η γιαγιά της νεαρής παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου,λέγοντας «έβαλα φωτιά και έκαψα τον άνδρα μου. Ήρθα να παραδοθώ και δεν μετανοώ γι' αυτό που έκανα».

Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε η συγκλονιστική της ιστορία, αφού ο μετέπειτα σύζυγός της την είχε βιάσει σε ηλικία 15 ετών, όταν δούλευε σαν υπηρέτρια στο σπίτι του.

Τα αδέρφια της την ανάγκασαν να τον παντρευτεί επειδή ήταν πλέον μια «ατιμασμένη» και η ζωή της ήταν όπως είπε μια κόλαση δίπλα του.

Παρά τα όσα της πρόσαψαν οι συγγενείς του αποθανόντος οι ένορκοι την πίστεψαν και καταδικάσθηκε με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε δεκαοχτώ χρόνια φυλακή.

Πενήντα τρία χρόνια αργότερα, η εγγονή της πρωταγωνιστεί σε μια δολοφονία που συγκλονίζει απο χτες την κοινή γνώμη, όπως ακριβώς και η γιαγιά της.

Πηγή protothema.gr