Skip to main content

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δεν ήταν προμελετημένο λέει ο συνήγορος του 32χρονου

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος η υπερασπιστική τους γραμμή θα είναι ότι η δολοφονία της Καρολάιν έγινε «κατόπιν εξέλιξης έτερων γεγονότων».

Στην εκτίμηση πως ο 32χρονος δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά προχώρησε ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Ο κ.Παπαϊωαννίδης μιλώντας στο Mega, τόνισε πως «δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα, ούτε υπήρχε άλλο κίνητρο. Και αυτά καταρρίπτονται γιατί έχουμε ομολογία από τον ίδιο. Μια πράξη συνειδητοποιημένη από τον ίδιο, ενδεχομένως και από την πρώτη μέρα. Είναι μια ομολογημένη πράξη, μη αποκρύπτοντας κανένα στοιχείο. Με την ομολογία του έδωσε φως σε αρκετά σενάρια που υπήρχαν αν υπήρχε συνεργός ή άλλο κίνητρο, τα οποία καταρρίπτονται από τον ίδιο. Γνώμονας του είναι το παιδί».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος η υπερασπιστική τους γραμμή θα είναι ότι η δολοφονία της Καρολάιν έγινε «κατόπιν εξέλιξης έτερων γεγονότων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν τη δολοφονία της Καρολάιν, υπήρχε διαπληκτισμός μεταξύ του ζευγαριού. Σχετικά με το ότι ο ιατροδικαστής είπε ότι η Καρολάιν δολοφονήθηκε ενόσω κοιμόταν, ο δικηγόρος είπε ότι «η Καρολάιν δεν κοιμόταν την ώρα του φονικού». «Η βούληση του εξαρχής μετά την τέλεση της πράξεως ήταν να ομολογήσει» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα γιατί ο 32χρονος πιλότος άργησε να ομολογήσει 37 μέρες, ο δικηγόρος του είπε ότι το έκανε για το παιδί του. «Δεν ήθελε να στερήσει από το παιδί του και τους δύο γονείς την ίδια μέρα. Αυτό σκεφτόταν και δεν ομολόγησε αμέσως την δολοφονία».

Από την άλλη στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο άλλος δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Βασίλης Σπύρου. Όπως σημείωσε ο δράστης δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. «Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το παιδί του». «Η μέριμνά του αφορά το μέλλον του παιδιού, γιατί έχει ακούσει διάφορα, ότι το παιδί θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια, ότι θα το χάσει από τη ζωή του», ανέφερε.